Raspunsul a venit dupa sase luni de asteptare, baiatul de 15 ani, din Pausa, a murit in urma loviturilor primite

Magazin Salajean 29 septembrie 2010 0

Dupa aproape o jumatate de an, parintii lui Dan Simoc, minorul din Pausa, decedat la frageda varsta de 15 ani, la trei zile de cand a fost batut in fata discotecii din Brusturi, au primit raspunsul privind cauza mortii copilului lor. Rezultatul celei de-a treia autopsii realizate de medicii legisti de la Institutul Mina Minovici din Bucuresti releva ca baiatul a decedat in urma loviturilor primite in zona capului, si nicidecum din cauza vreunei pneumonii, dupa cum a aratat prima autopsie.

Zamfir Simoc, tatal baiatului, ne-a spus, ieri, ca a primit de la avocat rezultatul autopsiei. Timp de aproape sase luni am asteptat sa primesc raspunsul corect. Dupa primele doua autopsii efectuate la Institutele de Medicina Legala din Zalau si Cluj, in luna aprilie, am cerut o a treia autopsie. Eram sigur ca baiatul meu nu a murit din cauza unei pneumonii severe, dupa analiza realizata de medicii legisti din Cluj. Azi (n.r. marti) am primit dovada ca fiul meu a decedat in urma loviturilor primite de la Lucian Chis, in noaptea in care copilul meu a vrut sa plece de la discoteca din Brusturi. Am o copie a certificatului medico-legist care atesta acest lucru, fiind diagnosticat cu patru fracturi de craniu, a declarat Simoc.

Acesta ne-a spus ca va lupta in continuare pentru ca acei vinovati sa plateasca. Vreau sa-i actionez in instanta pe medicul legist, care a dat rezultatul gresit, si pe baiatul in varsta de 18 ani, din Jac, care l-a lovit pe Dan in momentul in care a plecat de la discoteca. Am speranta ca, de aceasta data, legea isi va face datoria, a adaugat Zamfir Simoc.

Procurorii vor analiza rezultatul celei de-a treia autopsii, iar in functie de acesta, tanarul din Jac poate risca pentru fapta sa o pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani.

Reamintim ca baiatul de 15 ani, din localitatea Pausa, a fost in noaptea de 4 spre 5 aprilie la discoteca din Brusturi, impreuna cu fratele sau, iar cand au vrut sa plece catre casa, a intrat in conflict cu un alt tanar de 18 ani, din Jac, ce i-a dat un pumn care l-a trantit la pamant. A doua zi, baiatul de 15 ani s-a dus, impreuna cu tatal sau, la locuinta tanarului de 18 ani, care si-a cerut scuze pentru cele intamplate, dupa care s-au despartit in conditii amiabile. Insa, in noaptea aceleiasi zile, minorul s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, unde medicii i-au pus diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav acut inchis si hemoragie subarahnoidiala post traumatica. Ulterior, acesta a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie Cluj-Napoca, unde medicii i-au adaugat la diagnostic si afectiunea de edem cerebral masiv.

Dupa trei zile petrecute pe patul de spital, in data de 11 aprilie, tanarul s-a stins din viata. Medicii au anuntat organele de urmarire penala despre decesul acestuia, in dupa-amiaza aceleiasi zile, fiind dispusa inceperea urmaririi penale fata de C.L.G, de 18 ani, din Jac, pentru savarsirea infractiunilor de lovituri cauzatoare de moarte, iar doua ore mai tarziu, si masura de retinere pentru 24 de ore a acestuia. Prima autopsie realizata de medicii de la IML Cluj a stabilit ca moartea tanarului a fost violenta, cauzata de o pneumonie severa, si nu in urma vreunei lovituri, astfel ca tanarul din Jac a fost scos de sub acuzatia de aplicare a loviturilor cauzatoare de moarte. Parintii nu au acceptat insa acest rezultat, si au solicitat o a doua autopsie, rezultatul fiind acelasi cu cel primit ieri de tatal baiatului decedat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »