RAR a eliminat obligativitatea eliberarii certificatului de autenticitate, in anumite situatii

Magazin Salajean 19 noiembrie 2008 0

RAR a eliminat obligativitatea eliberarii certificatului de autenticitate, in anumite situatii

Registrul Auto Roman a eliminat, ieri, obligativitatea eliberarii certificatului de autenticitate, necesar la inmatricularea vehiculelor, in cazul schimbarii de proprietar in cadrul aceleiasi familii sau la trecerea vehiculului pe numele posesorului la sfarsitul contractului de leasing. De asemenea, certificatul nu mai este necesar in cazul comasarii, divizarii, reorganizarii sau fuzionarii a doua sau mai multe persoane juridice si la preluarea unui contract de leasing de catre utilizator.

Seful Sectiei Salaj a RAR, Razvan Guset, ne confirma faptul ca de eliminarea obligativitatii certificatului de autenticitate vor beneficia circa 10 la suta dintre cei care trec pragul institutiei.

Cu toate ca obligativitatea eliberarii certificatului de autenticitate a fost eliminata pentru situatiile mentionate, la initiativa Politiei, RAR recomanda ca noul proprietar sa solicite certificarea autenticitatii pentru a se asigura ca vehiculul nu a suferit interventii neautorizate. Pentru alte cazuri decat cele precizate, proprietarul sau detinatorul trebuie sa efectueze certificarea autenticitatii vehiculului.

Eliberarea certificatului de autenticitate costa 90 de lei, insa tariful poate diferi de la caz la caz, in functie de specificatiile si categoria vehiculului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »