Raed Arafat trece prin ciur sistemul sanitar din Salaj

Magazin Salajean 1 martie 2010 0

Raed Arafat trece prin ciur sistemul sanitar din SalajDirectorul DSP Salaj, Ligia Marincas, ne-a declarat ca este asteptata vizita in Salaj, in aceste zile, a unei comisii din partea Ministerului Sanatatii, condusa de secretarul de stat Raed Arafat, care va evalua fiecare din cele sase unitati medicale din judet. Printre altele se va urmari numarul de paturi si necesarul de personal, urmand sa fie luate masuri in cazul in care aceste aspecte nu corespund cu strategia de viitor a autoritatilor centrale.

De altfel, pentru a trece peste acest an, care e greu din punct de vedere financiar, ministrul Cseke Attila este dispus sa initieze parteneriate cu toti reprezentantii sindicatelor din sistemul sanitar, insa nu renunta la unele masuri de eficientizare a sistemului care vor fi resimtite de catre angajati. Mai exact, este vorba de disponibilizari, numai ca acestea nu vor fi in randul personalului medical, si asa deficitar, ci in randul personalului TESA. Exista multe specializari medicale neacoperite si nu se pune problema concedierilor sau a demiterilor.

In ceea ce priveste personalul administrativ, am mai spus-o si cu alte ocazii ca analizam in aceasta perioada situatia si acolo unde gasim o crestere semnificativa nejustificata de personal vom avea discutii cu sindicatele si conducerile unitatilor sanitare pentru a lua unele masuri, a declarat Cseke Attila.

In privinta aplicarii Legii unice de salarizare, ministrul Sanatatii a declarat ca, acolo unde sunt mici inadvertente se va cauta corectarea lor de urgenta.

Liderul Sindicatului Sanitas

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »