Radu Capilnasiu: Lucrarile pe SAMTID nu vor fi gata nici la 17 septembrie

Magazin Salajean 24 august 2007 0

Desi in Jibou si in Cehu Silvaniei, lucrarile de introducere a retelei de apa prin programul SAMTID au fost demult incheiate, taraganarile si ritmul lent cu care se misca lucrurile in Zalau il fac pe primarul Radu Capilnasiu sa fie nemultumit de situatie si sa declare convins ca nici macar ultimul termenul final, stabilit pentru 17 septembrie, nu va fi respectat. Avem probleme cu reparatiile stradale in urma introducerii conductelor de apa prin programul SAMTID. Din cauza ca reparatiile carosabilului nu erau facute cum trebuie, a fost necesara interventia echipelor Administratiei Domeniul Public. Am atras in repetate randuri atentia ca aceste lucrari incomodeaza traficul, dar in zadar. Exista intocmite si procese verbale de amenda pentru refaceri si nebransari, dar cum contractul pe SAMTID este semnat intre OMS Ungaria (firma executanta) si minister, posibilitatile noastre de a lua masuri de redresare a situatiei sunt limitate. In urma verificarilor facute in teren, cu certitudine spun ca lucrarile nu vor fi gata nici la 17 septembrie , a declarat Capilnasiu.

Primarul a mai spus ca nemultumirile acumulate in ultima vreme au facut autoritatile administratiei municipale sa ia in considerare intreruperea contractului cu OMS Ungaria. Este vorba, insa, de fonduri europene si nu am vrut sa riscam si sa pierdem suma, a adaugat edilul.

De cealalata parte, directorul Asociatiei pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa, Marcel Zaharia, ne-a declarat ca termenul final este 17 septembrie si nu exista pana in acest moment nici o solicitare privind extensia de timp. Vom incerca sa respectam data stabilita pentru receptia lucrarilor. Directorul Zaharia a spus ca in Zalau lucrarile sunt finalizate 90 la suta, dar a admis, totusi, ca exista probleme in ceea ce tine de bransare in cartierul Stadion. Intarzierile de aici sunt puse, de directorul Zaharia, pe seama SC Consinit SA (subcontractor), care nu reuseste sa se incadreze in termene pentru ca nu are forta de munca suficienta. Aceeasi situatie este intalnita si in Simleu Silvaniei. Si aici, firma care se ocupa de lucrari este SC Consinit SA, iar problema pe care aceasta o intampina este aceeasi: nu are destui muncitori in santierele deschise in oras.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »