Racul de ponoare i-a adus locul intai la Sesiunea de Comunicari Stiintifice

Magazin Salajean 2 iunie 2010 0

Racul de ponoare i-a adus locul intai la Sesiunea de Comunicari StiintificeElevi din toata tara, pasionati de biologie, anatomie, ecologie, nutritionism sau de alte domenii inrudite, s-au intalnit in perioada 20-23 mai, la etapa nationala a Sesiunii de Comunicari Stiintifice, organizata la Galati. Cea mai buna lucrare la disciplina biologie a fost prezentata de un tanar din Salaj, care a impresionat juriul cu cercetarea sa despre un obisnuit al apelor repezi din zona, racul de ponoare.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Mirel Matyas, ne-a comunicat faptul ca Ovidiu Filip, elev in clasa a IX-a la Grupul Scolar Cserey-Goga Crasna, pregatit de profesorul Kovacs Zoltan Zsolt, s-a prezentat la concurs cu lucrarea stiintifica Descoperirea si estimarea populatiei Austropotamobius torrentium (racul de ponoare) in paraul Valea Mare (Plopis – Salaj).

Lucrarea acestuia s-a dovedit un real succes, fiind apreciata de membrii Comisiei Nationale, cu un punctaj de 99,8 puncte din cele 100 maxim, ceea ce i-a adus locul intai la aceasta competitie de nivel national.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »