Rabla se vinde in Salaj ca painea calda

Magazin Salajean 21 iulie 2010 0

Rabla se vinde in Salaj ca painea calda

Inca 200 de vouchere ar fi suficiente pentru ca Remat sa onoreze toate cererile. Salajenii au primit pana acum tichete in valoare de 3,8 milioane de lei.

Toate transele de tichete valorice acordate colectorilor autorizati din Salaj pe Programul Rabla s-au epuizat in foarte scurt timp. Cu toate acestea, numarul solicitarilor continua sa fie mai mare decat cel al cupoanelor care au ajuns in judet in decursul acestui an. Remat Zalau, una dintre cele patru societati din judet autorizate pentru colectarea autoturismelor mai vechi de zece ani, a primit, pana in prezent, aproape 1.000 de tichete in valoare de 3.800 de lei fiecare, ne-a declarat Dorin Chereji, directorul firmei. Si, dupa cum mai spune acesta, pentru a putea multumi pe toata lumea, am mai avea nevoie de vreo 200.

Ultimele 50 au ajuns in urma cu doar o saptamana, dar nu au fost suficiente. Spre deosebire de alte judete, in Salaj nu s-au intocmit liste de asteptare. Le-am sugerat sa-si parcheze autoturismele pe drumul public din fata societatii, iar cand primim cupoane valorice, le distribuim in ordinea in care se sta la rand. Ultimele 50 de tichete primite s-au terminat repede, astfel ca, deja s-au format cozi in fata unitatii, a precizat Chereji, care spera sa mai primeasca de la Administratia Fondului de Mediu macar 200 de vouchere. Asta chiar daca ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca Programul Rabla nu va mai fi suplimentat cu o noua transa de tichete valorice. Se pare ca ritmul programului este relativ mai lent in prezent si nu cred ca va mai fi nevoie de o noua suplimentare a voucherelor, a spus ministrul.

Pana in acest moment, valoarea fondurilor alocate pentru acest program se ridica la 722 milioane de lei, pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule. Romanii au cumparat, utilizand vouchere astfel dobandite, 30.208 autoturisme noi, dintre care 784 au fost achizitionate de catre persoane juridice.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »