Rabla mai are doar 30 de tichete

Magazin Salajean 29 octombrie 2010 0

Rabla mai are doar 30 de tichete

Salajenii care intentioneaza sa-si caseze autoturismul mai vechi de zece ani ori sa vanda tichetele valorice primite la predarea masinii trebuie sa se grabeasca, intrucat editia din acest an a programului national de innoire a parcului auto se incheie peste aproximativ trei saptamani.

Tot atunci expira si valabilitatea voucherelor. Pana in prezent, la cei patru operatori economici din judet autorizati sa colecteze vehiculele scoase din uz s-au adunat peste 2.100 de rable, mai mult de jumatate dintre ele fiind predate Rematului.

Dupa cum sustine Dorin Chereji, directorul Remat Zalau, societatii i-au fost alocate circa 1.200 de tichete, numarul rablelor colectate fiind aproape acelasi. Mai avem circa 30 de vouchere. Pentru a intra in posesia lor, cei interesati trebuie sa-si predea masina mai veche de 10 ani pana cel tarziu in 23 noiembrie, a mai spus reprezentantul operatorului. In ceea ce priveste autoturismele noi achizitionate in judet cu utilizarea respectivelor tichete valorice, dealerii locali sustin ca numarul lor depaseste usor 150 de unitati.

Cupoanele nu sunt nominale, astfel ca ele pot fi vandute cu usurinta. In Salaj, se tranzactioneaza cu preturi cuprinse intre 700 si 1.000 de lei.

La nivel national, pana luna aceasta au fost eliberate peste 188.000 de tichete si au fost casate peste 175.000 de autovehicule. Cu ajutorul tichetelor au fost cumparate 47.601 autoturisme noi, dintre care 28.083 de unitati provin din industria romaneasca. Programul Rabla a demarat in 18 februarie, cu un buget de 722 milioane de lei si are ca scop scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani. Programul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, iar achizitia unui autovehicul nou este posibila prin cumularea a pana la trei vouchere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »