Rabla, din nou suplimentata

Magazin Salajean 29 aprilie 2010 0

Rabla, din nou suplimentataBugetul alocat programului Rabla va fi suplimentat pentru acordarea a inca 50.000 de tichete de casare a masinilor uzate, au anuntat, ieri, reprezentantii Guvernului. Pana in acest moment, prin programul amintit au fost distribuite 103.000 vouchere pentru persoane fizice si aproximativ 400 pentru firme, fiind achizitionate 12.300 de masini noi.

La nivelul judetului Salaj, au fost alocate 600 de tichete, oficialii Remat solicitand o noua transa pentru a putea prelua rablele de la toti cei care vor sa se debaraseze de ele.

Bugetul alocat pentru derularea programului Rabla a mai fost suplimentat, la jumatatea lunii martie, de Guvern cu 190 milioane lei, pentru achizitionarea unui numar suplimentar de 50.000 vouchere utilizate la casarea masinilor uzate. Bugetul a fost suplimentat dupa ce toate cele 50.000 de tichete destinate persoanelor care-si caseaza masinile mai vechi de zece ani prin programul Rabla, care ar fi trebuit sa ajunga pentru intregul an, au fost epuizate.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi la maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi. Prima de casare a ramas la 3.800 de lei, iar Guvernul anunta la momentul lansarii ca spera sa scoata din uz intre 50.000 si 60.000 de rable.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »