Rabie pe fondurile de vanatoare Cehu Silvaniei si Soimus

Magazin Salajean 13 februarie 2009 0

Rabie pe fondurile de vanatoare Cehu Silvaniei si SoimusAlte doua focare de rabie au fost descoperite, joi, pe fondurile de vanatoare din Salaj, dupa ce, in urma cu aproximativ doua saptamani, inspectorii DSVSA Salaj au identificat patru focare de rabie pe fondurile de vanatoare din judet.

Focarele de rabie au fost gasite pe fondurile de vanatoare Cehu Silvaniei si Soimus, in acest ultim caz fiind vorba de cel de-al doilea focar de rabie depistat in acest an in zona si asta, desi in toate padurile din judet a fost efectuata, in toamna anului 2008, o actiune de vaccinare antirabica. Mircea Martin, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, a declarat ca au fost trimise de urgenta echipe la fata locului si ca, daca acestea vor constata ca vulpile turbate au fost prinse in apropiere de comunitati umane, acestea vor intra in carantina. Alte doua vulpi turbate au fost aduse la DSVSA Salaj de catre vanatori din cadrul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Salaj. Sunt vulpi impuscate pe fondurile de vanatoare Cehu Silvaniei si Soimus si, dupa ce au fost supuse analizelor, s-a constatat ca sunt turbate. Pe fondul de vanatoare Soimus s-a depistat cel de-al doilea focar de rabie identificat anul acesta. Am deplasat echipe de inspectori la fata locului, pentru a lua masurile de rigoare. Daca se va constata ca vulpile au fost impuscate in apropierea comunitatilor umane, acestea vor intra in carantina. Vom tine cele doua fonduri de vanatoare sub supraveghere si am cerut Asociatiei Vanatorilor sa ne raporteze orice mortalitate animaliera depistata, ca sa putem face analize, a spus Mircea Martin.

Potrivit sursei citate, vulpile au fost prinse in cadrul actiunii de verificare a rezultatelor pe care le-a avut campania de vaccinare antirabica, efectuata cu momeli vaccinale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »