Punct farmaceutic in comuna Critolt

Magazin Salajean 21 septembrie 2007 0

Punct farmaceutic in comuna Critolt

Locuitorii comunei Cristolt vor avea cat de curand un punct farmaceutic, la initiativa administratiei publice locale, care doreste deschiderea acestuia in incinta unui imobil unde functioneaza in prezent si cabinetul medicului de familie.

Referitor la lucrarile care vor demara, primarul comunei, Ioan Cheseli, ne-a declarat ca a fost deja aprobata concesionarea unei parti din imobilul cu pricina, pentru o perioada de 49 de ani.

Firma care a castigat concesionarea este SC Panacea din orasul Jibou, care se va ocupa si va suporta cheltuielile pentru reconditionarile interioare necesare pentru ca activitatea sa se desfasoare in conditii optime, ne-a spus primarul Cheseli.

Un alt proiect avut in vedere a se desfasura in cursul acestui an face referire la amenajarea unui drum intre Valeni si Cristolt, pe o portiune de 2 kilometri. In legatura cu acest proiect, edilul comunei Cristolt ne-a spus ca tronsonul care va fi transformat intr-o cale de acces mai accesibila locuitorilor, in prezent, este o poteca. Valoarea intregului proiect este de 180.000 de lei, din care 100.000 vor fi alocati din bugetul local, restul de catre firma care se va ocupa de efectuarea lucrarilor, respectiv SC Marecom Zalau. Din bugetul local au fost alocati pana in prezent 40.000 lei.Speram ca tronsonul de drum sa fie finalizat pana la iarna, a afirmat edilul Cheseli.

Dificultati…

Primarul Ioan Cheseli a discutat si o problema cu care se confrunta autoritatile locale, in legatura cu infiintarea grupurilor sanitare la Scoala din centrul de comuna. Ne confruntam cu o problema care a aparut in urma licitatiei. Este vorba despre suma alocata executiei lucrarilor, care in urma licitatiei a rezultat a fi mult mai mare, chiar dubla fata de fondurile disponibile. Doar faza de proiectare ne-a costat 7.200 de lei, a afirmat edilul.

In acest sens, autoritatile locale au inaintat chiar o adresa catre Inspectoratul Scolar si Institutia Prefectului, cu suma stabilita in urma licitatiei si cu fondurile disponibile. Suma alocata de Guvernul Romaniei pentru acest proiect este in cuantum de 55.000 de lei.

La unitatea de invatamant din satul Valeni, cei aproximativ 80 de elevi au grupuri sanitare noi cu toate instalatiile necesare. Ceea ce este foarte interesant si, in acelasi timp, de admirat este modul in care s-a facut rost de fonduri pentru executia lucrarilor. Potrivit primarlui, proiectul a putut fi demarat si finalizat prin intermediul sponsorizarilor venite din partea parintilor elevilor plecati din tara, a cadrelor didactice si chiar a unuia dintre locuitorii comunei.

Proiecte finalizate si in derulare

Printre proiectele deja finalizate de administratia publica locala din comuna Cristolt se numara si refacerea DC48 pe o portiune de 2,5 kilometri, intre localitatile Barglez-Muncel. Potrivit edilului, lucrarile s-au finalizat in termenul prevazut in proiect, mai exact, in doua saptamani de la inceperea acestora. Cat despre firma care s-a ocupat de efectuarea lucrarilor, aceasta a fost SC Sageata din Suplacu de Barcau. Valoarea proiectului a fost de 15.000 de lei, bani alocati din bugetul local.

Inca o serie de lucrari finalizate sunt cele efectuate la DJ 110 D, intre Surduc si Cristolt, pe o portiune de 12 kilometri. Lucrarile au putut fi finalizate cu ajutorul Consiliului Judetean, care ne-a sprijinit cu sumele necesare, a adaugat Cheseli.

In curs de finalizare este proiectul de reconditionare interioara a sediului Primariei. Referitor la aceste lucrari, edilul Cheseli a precizat ca au inceput in cursul lunii trecute, iar termenul de finalizare este data de 1 octombrie 2007. Si de aceasta data, sprijinul a venit din partea Consiliului Judetean, care a alocat fonduri, la inceputul acestui an, catre consiliile locale pentru reconditionarea sediilor primariilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »