Pubele si containere pe Valea Barcaului

Magazin Salajean 3 noiembrie 2008 0

Pentru a populariza proiectului ce are drept scop colectarea, transportul si gestionarea deseurilor menajare in microregiunea Valea Barcaului, cele sase primarii care-l implementeaza (Valcau de Jos, Boghis, Nusfalau, Marca, Ip, Plopis) au inceput o campanie de informare a cetatenilor. Acestia sunt constientizati asupra modului de functionare a noului sistem de colectare selectiva a deseurilor. Primarul comunei Boghis, Marina Ida Magdolna, a declarat ca populatiei i-au fost distribuite materiale informative prin care oamenilor sa le fie atrasa atentia despre cum trebuie colectate resturile menajere si in ce zile ale saptamanii. In fiecare gospodarie vor fi distribuite pubele, iar in sate vor exista si containere, unde resturile menajere sa poata fi depuse de localnici, in vederea transportarii ulterioare la groapa de gunoi.

Proiectul implementat pe Valea Barcaului are o valoare de aproape un milion de euro si a fost castigat in 2006 prin Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Vest, in cadrul programului Phare CES 2004.

Din cei peste 900.000 de euro la cat a fost estimata valoarea totala a proiectului, 10 la suta reprezinta contributia celor sase administratii locale, asociate la proiect. Primarul comunei Boghis a declarat ca suma ce urmeaza sa-i revina fiecarei comune, in parte, a fost calculata in functie de numarul de locuitori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »