Pubele si containere de gunoi la Banisor

Magazin Salajean 25 mai 2007 0

Pubele si containere de gunoi la Banisor

Pentru a rezolva problema protectiei mediului in ceea ce priveste deseurile din gospodarii, autoritatile locale din Banisor au in vedere achizitionarea a doua masini pentru transportul gunoiului menajer si pubele pentru fiecare gospodarie din comuna. De asemenea, pentru a rezolva problema accesului masinilor respective in sate chiar si pe timp de iarna, primarul Gheorghe Pop intentioneaza sa amplaseze in intersectii containere. Este mai greu ca masinile sa intre pe ulitele din sate in perioada de iarna. Ca sa rezolvam aceste situatii, vom amplasa in intersectiile din localitati containere, in care oamenii sa depuna sacii menajeri, a spus primarul Pop.

In prezent, autoritatile administratiei locale sunt in faza de organizare a licitatiei pentru desemnarea furnizorului de pubele, containere si masini de transport. Proiectul este desfasurat prin Asociatia de comune, astfel ca deseurile vor fi colectate selectiv si in Crasna, Pericei, Varsolt si Mesesenii de Jos. Valoarea totala a investitiei in cele cinci comune este de 1 milion de euro, bani asigurati de Banca Mondiala.

Drumul Marin-Banisor, refacut 90 la suta

Un alt proiect desfasurat prin Asociatia de comune este cel prin care se reabiliteaza drumul de legatura dintre Marin si Banisor. Dupa luni intregi in care tronsonul in cauza a dat de furca soferilor si le-a pus rabdarea la incercare, autoritatile locale au ajuns cu lucrarile de reabilitare la final. Primarul Pop ne-a declarat ca 90 la suta din lucrare este incheiata, astfel ca in curand, localnicii vor avea la dispozitie 9,5 kilometri de drum intre cele doua localitati pe care se va putea circula, in sfarsit, in conditii europene.

Potrivit edilului, valoarea totala a proiectului este de 970.000 de lei, bani obtinuti prin Programul de Dezvoltare Rurala. Pentru ca investitia nu a fost realizata doar de Primaria Banisor, ci prin Asociatia de comune, lucrarile care au revenit Primariei Banisor au costat 300.000 de lei. La fel se impart si kilometrii de carosabil refacuti, a spus Gheorghe Pop, explicand ca din acest drum, tronsonul care se afla pe teritoriul comunei pe care o reprezinta este de 3 kilometri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »