Pubele si containere de gunoi la Banisor

Magazin Salajean 23 octombrie 2007 0

Pubele si containere de gunoi la Banisor

Pentru a rezolva problema protectiei mediului in ceea ce priveste deseurile din gospodarii, autoritatile locale din Banisor au in vedere achizitionarea a trei masini pentru transportul gunoiului menajer si pubele pentru fiecare gospodarie din comuna. Proiectul este unul finantat cu suma totala de un milion de euro prin Programul PHARE 2004 si derulat prin Asociatia de comune Valea Crasnei in sase comune ne-a declarat primarul Gheorghe Pop. In cadrul aceluiasi proiect, este prevazuta amplasarea de containere in interesectiile din cele trei sate. Acest lucru va rezolva accesul masinilor pentru colectarea gunoiului pe ulite in perioada rece a anului. Este mai greu ca masinile sa intre pe ulitele din sate in perioada de iarna. Ca sa rezolvam aceste situatii, vom amplasa in intersectiile din localitati containere, in care oamenii sa depuna sacii menajeri, a spus primarul Pop.

In prezent, autoritatile administratiei locale sunt in faza de organizare a licitatiei pentru desemnarea furnizorului de pubele, containere si masini de transport.

Ulite pietruite

Primarul Pop ne-a mai declarat ca in aceste zile va fi facuta receptia lucrarilor de pietruire a ulitelor din comuna Banisor. Au fost pietruiti 4,8 kilometri de drum, in toate cele trei sate. Lucrarile au inceput in vara, cu aproximativ doua luni in urma, a spus Gheorghe Pop. Investitia are o valoare totala de 200.000 de lei si a fost suportata din bugetul local.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »