Protestul avocatilor nu a afectat, deocamdata, activitatea instantelor salajene

Magazin Salajean 11 octombrie 2006 0

Protestul avocatilor nu a afectat, deocamdata, activitatea instantelor salajene Protestul avocatilor afiliati Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nu a cauzat, inca, victime in Salaj, in munca procurorilor si a instantelor, in sensul amanarii unor procese penale sau a imposibilitatii prelungirii unui arest, situatii in care prezenta unui avocat este obligatorie.

Probleme de disturbare a activitatii Tribunalului Salaj nu au fost inregistrate in primele doua zile ale protestului avocatilor, dar asta numai din cauza ca luni si marti, la Tribunal, se judeca doar pe sectia civila, situatie in care prezenta unui avocat nu este obligatorie. Miercuri este zi de penal in instanta salajeana, dar cu privire la problemele care ar putea aparea, oficialii nu s-au pronuntat. Protestul avocatilor nu ne-a cauzat, inca, deloc probleme – a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, judecatorul Sofia Brandusa Georgescu. Maine (azi – n.r.) avem procese pe penal, dar nu as putea sa spun ce se va intampla.

Tot ziua de azi este asteptata si de catre prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Pompilia Stana: Sa vedem ce se intampla maine in instanta. Dar cel putin noi nu avem cauze cu arestati.

Nici activitatea Directiei Nationale Anticoruptie Cluj nu a fost afectata, pana in prezent, de protestul avocatilor, a declarat Crin Bologa, seful DNA Cluj, dar asta doar pentru ca noi ne-am gestionat bine problemele. Dar in cazul in care protestul avocatilor se va prelungi, s-ar putea sa ne lovim si noi de probleme, din cauza ca in aceasta saptamana avem mai multe audieri importante, situatii in care prezenta aparatorului este obligatorie, a mai spus Bologa.

Pe de alta parte, in instantele din Bucuresti magistratii au luat pozitie impotriva grevei avocatilor, care a avut ca rezultat, doar in prima zi, sute de amanari. Presiunile venite din partea instantelor au facut ca avocatii sa-si schimbe, in parte, decizia de a boicota justitia, hotarandu-se sa intre in sedintele in care se pune problema cazurilor grave de talharie, viol si crima.

Reamintim, protestul avocatilor a demarat luni si a fost anuntat ca se va desfasura pe parcursul intregii saptamani. La protest s-au raliat si membrii Baroului Salaj, al carui decan, Mircea Popovici a declarat ca actiunea lor se indreapta impotriva practicarii avocaturii clandestine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »