Protestatarii salajeni au paralizat activitatea institutiilor

Magazin Salajean 15 octombrie 2010 0

Protestatarii salajeni au paralizat activitatea institutiilorSute de bugetari salajeni au iesit, ieri, in strada sa isi strige nemultumirea. In Salaj, angajatii Finantelor, Casei Judetene de Pensii, Inspectoratului Teritorial de Munca , Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca si Casei Judetene de Asigurari de Sanatate au protestat, in fata institutiilor, aproape pe parcursul intregii zile. Oamenii au decis sa protesteze pana la solutionarea revendicarilor.

Finantele s-au mutat in strada

Salajenii care au avut de rezolvat, ieri, diferite probleme la Finante s-au trezit cu usile institutiei inchise. Nemultumiti ca nu si-au primit stimulentele salariale aferente lunilor august si septembrie, finantistii salajeni au intrerupt ieri activitatea, incepand cu prima ora a diminetii. Daca in urma cu o zi, pe holul Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, s-au adunat circa 50 de angajati, ieri, in fata sediului institutiei, numarul protestatarilor s-a dublat. Vrem sa se stie ca nu se poate trai asa. De aproape trei luni nu am primit niciun stimulent, in conditiile in care, la Fiscul salajean, exista sefi de servicii care au un salariu de doar 680 de lei, ne-a declarat, ieri dimineata, Ioan Souca, liderul Sindicatului Liber al Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj, sindicat afiliat Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, care a tinut sa sublinieze ca nu este vorba despre un protest organizat de sindicalisti, finantistii salajeni recurgand astfel la o forma de protest spontan.

Functionarii din finantele salajene au ales sa isi arate astfel nemultumirea atat fata de diminuarea salariilor de baza cu 25 de procente, cat si din cauza eliminarii stimulentelor la care aveau dreptul angajatii care contribuie la colectarea banilor la bugetul de stat.

In cursul dupa-amiezei, circa 10 angajati ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Salaj au ajuns in fata sediului Directiei Generale a Finantelor Publice, solidarizandu-se astfel cu angajatii Fiscului.

Protestatarii finantisti sustin ca au decis declansarea protestului si, implicit, intreruperea lucrului

, in semn de solidaritate cu angajatii Ministerului Finantelor Publice, dar si cu colegii lor din alte judete ale tarii.

La inchiderea editiei ziarului, Ioan Souca a facut cunoscut ca finantistii salajeni asteapta in continuare ca actiunea lor sa se soldeze cu rezultate pozitive, in caz contrar, angajatii Fiscului fiind dispusi sa protesteze pana la solutionarea revendicarilor.

Casa de Pensii s-a pensionat… spontan

Un protest spontan a avut loc, ieri, si la Casa Judeteana de Pensii, unde un total de aproximativ 70 de angajati si-au intrerupt activitatea, cerand revenirea la grila de salarizare utilizata inainte de luna iulie si acordarea in continuare a stimulentelor.

Liderul Sindicatului Lobar din cadrul Casei Judetene de Pensii Salaj, Dumitru Iepure, a declarat ca dupa reducerea salariilor cu 25 de procente, angajatii obtin venituri lunare din care nu se pot descurca, mai ales ca majoritatea dintre ei au familii cu copii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »