Protest spontan la Finante

Magazin Salajean 14 octombrie 2010 0

Protest spontan la FinanteCirca 50 de salariati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Salaj au intrerupt ieri munca si au protestat pe holurile institutiei fata de reducerea cu 60 la suta a veniturilor. Functionarii sunt nemultumiti ca, pe langa diminuarea salariilor de baza cu 25 de procente, le-au fost eliminate si stimulentele la care aveau dreptul angajatii care contribuie la colectarea banilor la bugetul de stat.

Protestatarii salajeni ne-au declarat ca au decis declansarea protestului si, implicit, intreruperea lucrului, in semn de solidaritate cu angajatii Ministerului Finantelor Publice (MFP) si cu cei din alte judete ale tarii.

Pana in luna iulie a acestui an, salariul unui lucrator al MFP era compus din salariul de baza plus stimulente, care, conform legii, se acordau in functie de rezultatele fiecarui angajat. In timp, stimulentele au devenit parte a venitului fiecarui angajat. Acordarea sporurilor pentru personalul Fiscului a fost unul dintre motivele invocate de presedintele Traian Basescu la momentul remanierii fostului ministru Sebastian Vladescu.

Dupa plecarea acestuia, stimulentele au fost taiate. Oficialii MFP sustin, intr-un comunicat de presa, ca salariile angajatilor MFP se claseaza pe ultimul loc in sistemul public, motiv pentru care noul ministru Gheorghe Ialomitianu a facut demersuri ca salariile oamenilor din subordine sa se ridice la acelasi nivel cu al altor bugetari. In acest moment, proiectul de modificare este in plenul Camerei Deputatilor pentru a fi supus votului final. Actul normativ isi va produce efectele imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, se mai arata in comunicat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »