Proprietarii imobilelor preluate abuziv vor fi despagubiti

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

Potrivit unui comunicat de presa remis de Primaria Zalau, proprietarii imobilelor preluate in mod abuziv vor fi despagubiti. In acest sens, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a inceput, la 1 octombrie, actiunea de preluare a dosarelor pentru acordarea despagubirilor.

Pentru efectuarea platii, cetatenii indreptatiti trebuie sa-si depuna dosarul la sediul autoritatii (Calea Floreasca nr. 202, sector 1, Bucuresti). Dosarul trebuie sa contina titlul de despagubire in original impreuna cu atestatul de actionar la Fondul Proprietatea, daca acesta a fost emis, o cerere tip prin care se exprima optiunea, dovada deschiderii unui cont la o banca comerciala sau la CEC – copie sau original, copie a buletinului sau cartii de identitate a titularilor sau imputernicitilor acestora, o declaratie pe proprie raspundere a titularului din care sa reiasa ca nu a efectuat acte de dispozitie asupra actiunilor dobandite in urma conversiei si nu s-au constituit garantii asupra acestora. In cazul in care exista mai multi titulari ai imobilului confiscat, la dosarul depus la ANRP se va anexa o procura notariala in original sau un act notarial in original (sau copie legalizata) sau o hotarare definitiva si irevocabila a instantei judecatoresti cu privire la cotele in care vor fi impartite despagubirile intre beneficiari.

De mentionat ca Primaria Zalau nu are nici o atributie in procesul de acordare a despagubirilor, iar deciziile luate de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor vor fi comunicate direct autorilor notificarilor, explica primarul municipiului, Radu Capilnasiu.

Cei interesati de detaliile acestei actiuni pot accesa site-ul Autoritatii Nationale pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate: www.anrp.gov.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »