Proiectul pentru imbunatatirea calitatii apelor a fost finalizat

Magazin Salajean 10 decembrie 2008 0

Proiectul pentru imbunatatirea calitatii apelor a fost finalizatComitetul de Bazin Somes-Tisa al Directiei Apelor Somes-Tisa (DAST) se intruneste astazi, 10 decembrie, la Primaria Zalau pentru a pune la punct ultimele detalii ale proiectului Matra, proiect romano – olandez axat pe gospodarirea eficienta a apelor si imbunatatirea calitatii acestora.

Temele abordate la intrunire vor fi finalizarea concreta a proiectului printr-un catalog de masuri pentru imbunatatirea calitatii apelor si accesarea fondurilor structurale si de coeziune, axa prioritara 5.

Reuniunea de azi reprezinta ultima faza a proiectului Matra – Asistenta tehnica privind stabilirea programelor de masuri pentru atingerea obiectivelor de mediu pe corpuri de apa evaluate la risc din spatiul hidrografic Somes-Tisa ce s-a desfasurat timp de doi ani, in perioada 2007 – 2008. Etapele derularii acestuia au vizat intalniri de lucru cu factorii implicati in managementul apei, procesul de informare, consultare si implicare activa a publicului reprezentand un aspect relevant in cadrul proiectului.

De mentionat ca la nivelul fiecarui bazin hidrografic din Romania este organizat un Comitet de Bazin, fiecare astfel de structura fiind alcatuita din 15 membri numiti si alesi in conditiile legii, se arata intr-un comunicat de presa remis de DAST Cluj – Napoca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »