Proiectul european Limesul roman e de negasit

Magazin Salajean 8 februarie 2007 0

Proiectul european Limesul roman e de negasit

Iritata de acuzele ce i s-au adus intr-un articol publicat de Romania Libera, Elena Musca, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau a dezmintit ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate ad-hoc, afirmatiile potrivit carora a sistat implicarea inplicarea institutiei pe care o conduce in proiectul european Frontiers of the Roman Empire – World Heritage Site, in valoare totala de 810.000 euro. Principalul argument pe care il aduce Musca este acela ca proiectul nu s-a aflat niciodata in faza de derulare, din moment ce nu avea nici un document, nu avea plan de actiuni, deviz de lucrari, termene, responsabilitati, prin urmare, nu avea cum sa accepte sponsorizare pentru un proiect inexistent. Mai mult, directorul Muzeului din Zalau sustine ca a cerut sefului sectiei de Arheologie din cadrul Muzeului, Alexandru Matei, sa-i puna la dispozitie documentele proiectului, insa acestea nu i-au putut fi prezentate. Proiectul nu exista nici la ora actuala, insa ar putea fi refacut , primind astfel o co-finantare la jumatatea sumei initiale.

Deasemenea, Musca neaga spusele lui Ovidiu Hategan, autorul articolului Muzeul din Zalau a ratat intentionat un proiect european, publicat in editia din 3 februarie a cotidianului Romania Libera, prin care este acuzata ca a refuzat sa raspunda intrebarilor acestuia. D-l reporter mi-a cerut sa-i trimit datele respective pe mail, si am convenit la aceasta. Am inceput sa redactez textul a doua zi, cu grija la eventualele detalii, cand a venit surpriza: articolul respectiv, plin de acuzatii si care incearca probabil, in contextul politic actual involburat, sa dea si o conotatie legata de `jocurile politice`, se apara Musca.

Toate acestea si multe alte detalii privind pozitia luata de directorul Muzeului din Zalau, vor aparea intr-una din editiile urmatoare ale Romaniei Libere, intr-un material semnat de Elena Musca, in virtutea dreptului la replica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »