Proiecte peste proiecte in comuna Coseiu

Magazin Salajean 16 august 2007 0

Printre prioritatile autoritatilor publice locale din comuna Coseiu se afla constructia unui nou sediu in care isi va desfasura activitatea Scoala cu clasele I-IV si Gradinita din satul Chilioara.

Referitor la lucrarile care se defasoara, primarul comunei Coseiu, Ioan Mesesan, ne-a declarat ca au inceput la sfarsitul lunii iunie, iar in momentul de fata sunt finalizate aproximativ 80 la suta.

Valoarea intregului proiect este de 54.000 de euro, iar firma constructoare care a castigat procedura de licitatie este SC Rosu Company Satu-Mare, a spus edilul Mesesan.

Un alt proiect avut in vedere de autoritatile locale vizeaza reabilitarea Scolilor din localitatile Archid si Coseiu. Despre aceste lucrari, primarul Ioan Mesesan a spus ca in perioada imediat urmatoare va avea loc procedura de licitatie pentru desemnarea firmei castigatoare. Lucrarile de reabilitare a unitatii de invatamant din Coseiu constau in construirea de grupuri sanitare si introducerea sistemului de incalzire centrala. In schimb, la scoala din satul Archid este nevoie de renovare interioara si exterioara, imprejmuirea cladirii si inlocuirea tamplariei cu termopan, a precizat primarul.

In ceea ce priveste infrastructura, autoritatile locale au in vedere constructia unui pod in satul Archid. Despre aceste lucrari am fost informati ca au demarat de trei saptamani, iar firma care a castigat licitatia este SC Complex Service Zalau. Valoarea intregului proiect este de 800.000 de lei, fonduri alocate in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale.

Planuri de viitor…

Pe langa cele trei proiecte amintite mai sus, autoritatile locale au fost harnice in ceea ce priveste depunerea de proiecte in vederea atragerii de fonduri. Astfel ca, dintre cele 16 proiecte depuse, trei vizeaza Caminele Culturale, doua Scolile din Archid si Coseiu, trei fac referire la drumuri si, nu in ultimu rand, cinci proiecte au fost depuse pentru cinci poduri, din care doua peste valea Chilioarei si valea Coseiu.

Proiectele cu cea mai mare valoare sunt cele care vizeaza drumurile. Edilul Ioan Mesesan a spus ca unul dintre proiecte se va derula prin programul SAPARD si este in valoare de 915.000 de euro. Urmatorul pe lista este cel care face referire la Drumul Judetean DJ 110 A care face legatura intre Guruslau si satul Archid. Proiectul este in valoare de 5.100.000 de lei. Un alt proiect se va derula prin programul FRDS si consta in pietruirea unei ulite in satul Archid. Cat despre valoarea proiectului, primarul a specificat ca se incadreaza in 75-100.000 de euro.

Avem multe proiecte depuse, si tot ceea ce sper este ca sa le putem duce la bun sfarsit macar o parte, daca nu pe toate, a conchis Ioan Mesesan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »