Proiecte pentru contractarea finantarilor nerambursabile

Magazin Salajean 7 noiembrie 2008 0

Proiecte pentru contractarea finantarilor nerambursabile

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest face cunoscut faptul ca Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional – AM POR (Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor) a aprobat raportul general asupra evaluarii tehnice si financiare a cererilor de finantare, in cadrul domeniului de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional.

Astfel, pentru Regiunea Nord-Vest, AM POR a aprobat lista propusa de ADR Nord-Vest, care contine 81 de proiecte care au trecut de evaluarea tehnica si financiara. Lista atasata acestui comunicat contine si proiectele respinse in cadrul etapelor de evaluare care au avut loc pana in acest moment.

Aprobarea raportului asupra procesului de evaluare tehnica si financiara nu implica, in mod obligatoriu, acceptarea pentru finantare a proiectelor respective, fiind necesara, in continuare, parcurgerea etapei de evaluare strategica (efectuata de catre Comitetul Regional pentru Evaluare Strategica si Corelare) si a etapei precontractuale, cand se vor verifica, la fata locului, aspectele detaliate in cererea de finantare. Numai pentru proiectele care vor parcurge cu bine si aceste ultime doua etape, se vor semna contractele de finantare, iar beneficiarii vor putea incepe implementarea.

Reamintim faptul ca, spre deosebire de alte scheme de finantare din cadrul POR, Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor este accesibila printr-o serie de cereri deschise de proiecte, cu date limite de depunere. Prima cerere deschisa de proiecte a avut termenul limita 16 iunie 2008. De asemenea, domeniul 4.3. se adreseaza societatilor comerciale sau societatilor de tip cooperativa, care au pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 milioane de euro. Solicitantii trebuie sa aiba activitate de cel putin un an si profit din exploatare in ultimul an fiscal.

Solicitantii pot primi pana la 200.000 de euro ajutor nerambursabil, iar valoarea totala a unui proiect poate fi intre 20.000-500.000 de euro.

Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013 pentru Regiunea Nord-Vest este de 24,19 milioane euro.

Intr-un comunicat de presa remis de catre Primaria Zalau se face cunoscut faptul ca microintreprinderile din zonele urbane din Regiunea Nord-Vest au avut posibilitatea de a depune proiecte pentru: achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestari servicii, constructii; achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software); construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »