Proiecte pentru comuna Bocsa

Magazin Salajean 27 august 2007 0

Printre prioritatile autoritatilor publice locale din comuna Bocsa se afla, in perioada imediat urmatoare, construirea unui pod peste valea Zalaului, in localitatea Borla.

Viceprimarul comunei Bocsa, Demien Katalin, ne-a declarat ca lucrarile vor demara incepand de saptamana viitoare, iar valoarea intregului proiect este de 852.000 de lei. Firma constructoare care a castigat in urma procedurii de licitatie este SC Consilva SA din Simleu Silvaniei, iar fondurile au fost alocate in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, a spus viceprimarul Demien.

Proiecte in derulare

Demien a afirmat ca, in momentul de fata, sunt in derulare trei proiecte care vizeaza reabilitarea a trei unitati de invatamant, respectiv Scoala cu clasele I-VIII din Borla si cele doua gradinite din Bocsa si Borla.

Cei 134 de prescolari care urmeaza cursurile gradinitelor din localitatile Bocsa si Borla vor avea, incepand cu noul an scolar, sedii renovate si reabilitate.

Primul proiect vizeaza reabilitarea Gradinitei din Borla si constau in inlocuirea acoperisului, introducerea sistemului de incalzire centrala, amenajarea de grupuri sanitare in incinta imobilului si amplasarea fosei septice. Din prima transa de bani, respectiv 70.000 de lei, s-a reusit inlocuirea acoperisului, urmand ca din a doua transa sa ducem la bun sfarsit tot ce ne-am propus. Firma care a castigat in urma procedurii de licitatie este SC Gepta Instal SRL Chiesd, a afirmat viceprimarul Demien.

A doua gradinita care va fi reabilitata este cea din Bocsa, unde se are in vedere repararea acoperisului, reabilitarea grupurilor sanitare, introducerea sistemului de incalzire centrala si amenajarea unei sali de internet.

O alta serie de lucrari de modernizare se desfasoara la Scoala cu clasele I-VIII din Borla, valoarea intregului proiect fiind de 200.000 de lei, fonduri alocate de Guvernul Roamniei.

Ia tomberoanele de unde nu-s

La fel ca si locuitorii satului Sangeorzu de Meses, cei din comuna Bocsa si satele invecinate, respectiv Borla, Salajeni si Campia, se confrunta cu o situatie de nedescris – lipsa tomberoanelor.

Referitor la aceasta problema, viceprimarul comunei Bocsa, Demien Katalin, a precizat ca fiecare localnic isi transporta deseurile menajere in groapa existenta in fiecare localitate. Serviciul de salubritate va fi concesionat firmei SC AVE SRL (fostul Rom Entrans), care se va ocupa de acum inainte de aceasta problema. Primaria are in dotare un buldozer cu care mai impingem gunoaiele, si le mai acoperim, ca nu avem ce face, a conchis Demien Katalin.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »