Proiecte dezbatute la Camar

Magazin Salajean 19 ianuarie 2012 0

Proiecte dezbatute la CamarPrefectul Judetului Salaj, Vegh Alexandru, a participat marti, la Camar, la o intalnire intre reprezentanti ai administratiilor comunelor, ai asociatiilor de dezvoltare intercomunitara din judet ce au in derulare proiecte finantate prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala) si ai Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) 6 Nord-Vest Satu Mare.

La intalnire au fost prezenti reprezentantii a 15 primarii, consultanti, proiectanti si constructori implicati in proiecte, alaturi de Sorin Radu – directorul CRPDRP Satu Mare, Gheorghe Duma – sef Serviciu Verificare Tehnica CRPDRP Satu Mare, Dorin Urs – directorul adjunct al Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) Salaj, deputatul Seres Denes, senatorul Fekete Andras.

Cei circa 40 de participanti au primit clarificari si au avut posibilitatea de a adresa intrebari reprezentantilor CRPDRP Satu Mare privind proiectele finantate prin Masura 322 – Renovarea si dezvoltarea satelor, Masura 125 – Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii agricole si silvice si Masura 313 – Incurajarea activitatilor turistice.

In cadrul intalnirii, Sorin Radu a solicitat reprezentantilor administratiilor locale sa ceara contractorilor o mai mare promptitudine in furnizarea serviciilor si lucrarilor executate in cadrul proiectelor, iar, pe de alta parte, sa furnizeze in cel mai scurt timp clarificarile solicitate de catre CRPDRP Satu Mare. De asemenea, directorul institutiei a precizat ca isi doreste o cat mai buna coordonare si sustinere reciproca in implementarea proiectelor.

In alta ordine de idei, primarii si presedintii ADI-urilor au cerut o mai buna colaborare intre institutiile statului si beneficiarii de proiecte, pentru evitarea blocajelor si incadrarea in termene. Am avut si anul trecut mai multe intalniri pe aceasta tema si constat, astazi, ca multe din problemele care s-au ridicat la vremea respectiva nu mai persista. Proiectele decurg bine si au intrat pe un fagas normal, astfel incat sper ca ele sa fie finalizate in termen, pentru a evita penalitatile, a declarat prefectul Alexandru Vegh.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »