Proiecte de modernizare si dezvoltare a administratiei publice

Magazin Salajean 5 iulie 2007 0

Proiecte de modernizare si dezvoltare a administratiei publiceConferinta judeteana de lansare a proiectului Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei publice locale, la care a participat si un reprezentant al Unitatii Centrale pentru Reforma Administratiei Publice (UCRAP) din cadrul Ministerul Internelor si Reformei Administrative din Romania, a avut loc ieri, la sediul Institutiei Prefectului Judetului Salaj. Conferinta a fost organizata in colaborare cu UCRAP, la eveniment participand reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean Salaj, primarii unitatilor administativ teritoriale si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale.

Proiectul, in valoare de 9.210.000 de euro (din care 6.900.000 de euro reprezinta contributia PHARE si 2.310.000 de euro cofinantarea nationala de la Guvernul Romaniei) face parte din cadrul programelor PHARE 2005 si PHARE 2006 – Intarirea capacitatii administratiei publice locale de a gestiona servicii publice, lansat la nivel national, in data de 25 iunie 2007. Programul are ca scop continuarea implementarii reformei administratiei publice in domeniul descentralizarii si deconcentrarii, in general, si in cea a serviciilor publice, in particular.

Fondul de Modernizare are urmatoarele prioritati: cresterea calificarii personalului specializat existent la nivelul colectivitatilor locale in gestionarea serviciilor publice; introducerea de noi instrumente, proceduri si mecanisme care sa conduca la imbunatatirea gestionarii fondurilor la nivel local si, mai ales, a managementului serviciilor publice; dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunitatilor locale pentru accesarea in viitor a fondurilor europene.

Fondul de modernizare se adreseaza autoritatilor administratiei publice locale, precum si asociatiilor de dezvoltare intercomunitara. Domeniile in care se vor finanta proiecte sunt evidenta persoanelor, servicii de voluntariat pentru situatii de urgenta, alimentarea cu apa si canalizare, gestionarea deseurilor solide si politie comunitara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »