Proiecte de ecologizare la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 15 decembrie 2008 0

Proiecte de ecologizare la Simleu SilvanieiProblema ecologizarii raului Crasna, s-a inscris de ani buni in agenda edilitara a Primariei Simleu Silvaniei, insa eforturile departamentului de salubrizare sunt destul de repede zadarnicite de actiunile cetatenilor.

Lipsa de constiinta a multora dintre acestia contribuie la aspectul murdar al malurilor raului. Importante cantitati de deseuri in special resturi menajere, obiecte din mase plastice si resturi provenite din constructii sau demolari de locuinte sunt deversate fara spirit de conservare a naturii si, implicit, al viitorului mediului inconjurator.

Desi eforturile Primariei pe langa Compania Nationala de Investitii au intampinat dificultati, iar fondurile guvernamentale sunt destul de politizate, prioritatea ecologizarii malurilor raului in cauza ramane la nivel mediu, a explicat primarul urbei simleuane, Septimiu Catalin Turcas.

Cu toate acestea, din declaratiile primarului reiese faptul ca anual se realizeaza doua mari actiuni de indepartare a deseurilor existente pe maluri, una realizandu-se primavara, iar cealalta in cursul toamnei. Proiecte de conservare a mediului s-au propus, unul dintre acestea putandu-se realiza prin concesionarea de teren catre populatie, pentru al utiliza in scopul amenajarii unor mici locuri de agrement. Prin aceasta se poate subintelege faptul ca acesti noi proprietari vor avea datoria de a proteja si conserva spatiul primit. O alta problema legata de protejarea mediului, care va putea fi rezolvata treptat incepand cu anul viitor, este cea a canalizarii unor artere de circulatie, a unor strazi unde nu exista momentan un sistem de canalizare. Dupa cum ne-a asigurat primarul Septimiu Turcas, deja s-au demarat licitatii in vederea rezolvarii problemei degajarii apelor menajere printr-un nou sistem de canalizare, firma executoare a lucrarilor putand demara lucrarile in cursul anului 2009.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »