Proiecte de anvergura pentru comuna Nusfalau

Magazin Salajean 22 ianuarie 2009 0

Proiecte de anvergura pentru comuna Nusfalau

Din informatiile oferite de viceprimarul comunei Nusfalau, Alexandru Katona, anul 2008 a fost unul plin de realizari la capitolul reabilitare comunala.

Anul 2009 deschide un nou front de actiune pentru edilii din Nusfalau, prin completarea realizarilor din anul precedent. Astfel ca programul de introducere a apei potabile in satul Nusfalau prin proiectul Solel Boneh, demarat inca din 2007 prin intermediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului este finalizat, urmand a se completa investitia prin racordarea gospodariilor la magistrale. Deja 160 dintre acestea beneficiaza de apa potabila curenta. In acest sens s-a demarat si un proiect de extindere a retelei de apa potabila pe o lungime de 4,2 kilometri, in valoare de 2,5 milioane de lei, care va ingloba zonele ce n-au beneficiat de acest program.

Peste 1 milion de euro au fost necesari proiectului pentru Dezvoltarea colectarii selective a deseurilor in Microregiunea Valea Barcaului, acesta fiind implementat cu sprijinul Uniunii Europene.

Desi lucrarile au fost incepute in toamna anului trecut, acestea se indreapta spre finalizare, mai ales ca firma constructoare pentru care am optat a avansat cu rapiditate. Avem deja si o parte din utilajele necesare acelei statii multifunctionale pentru selectarea deseurilor. Aceasta va avea rolul de a depozita si compacta deseurile, iar cele ce vor necesita distrugerea prin ardere vor fi transportate intr-o zona specializata, la Zalau. Luna iunie a anului 2009, sper ca va aduce punerea in functiune a statiei, a adaugat viceprimarul Alexandru Katona.

Suma de 1.374 de mii de lei a fost utilizata in scopul construirii unui pod peste raul Barcau, care este foarte aproape de finalizare. Acesta a devenit deja functional, fiind deschis circulatiei.

Un alt proiect valoros pentru comuna Nusfalau il constituie constructia unei sali de sport moderne, care va fi deschisa publicului din luna martie a anului curent, aceasta putand organiza competitii sportive judetene.

Mici lucrari de constructie si reabilitare s-au demarat pentru Liceul Agricol din localitate, unde s-a intervenit la partea de acoperis si pentru scoala din comuna, aceasta din urma beneficiind de incalzire centrala si de un grup sanitar modern. La aceasta se adauga darea in folosinta a unei noi cladiri pentru gradinita din localitate, noua unitate de invatamant cuprinzand doua noi sali si o magazine, acestea fiind la randul lor racordate la sistemul de incalzire centrala. Nu numai satul Nusfalau a beneficiat de lucrari de reabilitare, ci si satele apartinatoare, printre care si Bilgezul, unde caminul cultural a fost reabilitat si dotat cu incalzire centrala.

Micul stadion din comuna a fost refacut, construindu-se patru incaperi ce pot gazdui echipele de jucatori, acestea fiind dotate cu vestiare si grupuri sanitare.

Anul 2009 vizeaza noi programe de extindere a retelei de canalizare, de reparatii ale carosabilului, ale podurilor. Se va insista si pentru incalzirea salii de sport si pentru amenajarea unei parcari comunale.

Cimitirul va beneficia de existenta unei capele ce va fi ridicata prin intermediul confesiunilor localitatii.

Mai sunt prevazute noi proiecte care vor schimba pozitiv aspectul comunei, unul dintre acestea vizand construirea a doua rute ocolitoare pentru directionarea traficului greu. Acestea vor face jonctiunea cu noua autostrada, al carei punct de acces va fi prin Nusfalau. Proiectul unui bloc ANL a devenit important, mai ales ca numarul de familii care se stabilesc aici este in crestere, ca urmare a extinderii zonei industriale, iar crearea unei gradinite cu program prelungit ar fi benefica.

Dorim ca Nusfalaul sa devina o comuna cu un aspect european, de aceea incercam sa demaram cat mai multe proiecte in acest scop, a incheiat viceprimarul comunei Nusfalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »