Proiecte ANL, in linie dreapta la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 28 septembrie 2007 0

Proiecte ANL, in linie dreapta la Simleu Silvaniei

Primaria orasului Simleu Silvaniei are in derulare un proiect prin care, in localitate, urmeaza sa fie construit un bloc ANL, investitia (prima de acest gen) fiind destinata familiilor care vor beneficia de chirii mai mici decat cele existente pe piata imobiliara. In momentul de fata se lucreaza la partea de proiectare, termenul de finalizare fiind stabilit pentru 15 octombrie 2007.

O data ce proiectarea va fi realizata, autoritatile locale vor demara procedura de achizitie a lucrarilor, constructorul care se va ocupa de investitie urmand sa fie ales pana la sfarsitul anului in curs. In masura in care iarna va fi una mai blanda, se estimeaza ca lucrarile la viitorul bloc ANL sa fie demarate in perioada decembrie 2007 – ianuarie 2008.

Investitia, practic, se ridica la valoarea de 3,346 milioane de lei, din care 2,964 de milioane vor fi finantate de catre Agentia Nationala de Locuinte, diferenta de 382.764 urmand sa fie suportata de bugetul Consiliului Local Simleu Silvaniei. Deocamdata, din aportul Consiliului Local, a fost inclusa in lista de investitii suma de 150.000 de lei, bani care vor fi utilizati in scopul introducerii utilitatilor la viitorul bloc ANL. Potrivit documentatiei existente, imobilul va avea 24 apartamente, prevazute cu bucatarie si grup sanitar, din care 12 apartamente vor fi cu o camera si 12 cu doua camere. Suprafata de teren, situata in zona Unitatii Militare, pe care se intentioneaza sa se construiasca blocul, este de 1.000 de metri patrati.

Pe de alta parte, autoritatile din Simleu Silvaniei au in vedere construirea altor doua imobile similare, proiectele acestora fiind deja incluse in programul Agentiei Nationale de Locuinte. In prezent, se lucreaza la Studiul de Fezabilitate, fiind identificate inclusiv posibilele locatii pentru un astfel de imobil pe strada George Cosbuc si, respectiv, in incinta spitalului. Cele doua blocuri vor avea dimensiuni mai mici, respectiv cate sapte apartamente si cinci garsoniere fiecare. De subliniat faptul ca blocul din incinta spitalului va fi destinat, cu precadere, personalului medical.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »