Proiect PHARE, finalizat in Salaj

Magazin Salajean 21 februarie 2008 0

Proiect PHARE, finalizat in SalajFestivitatea de inchidere a Proiectului de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa in localitatile urbane din Bazinul Hidrografic Somes – Tisa, a avut loc de curand, la Zalau. Proiectul PHARE este in valoare de 6.769.543,66 de euro si face parte din Programul SAMTID, program de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii, initiat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, in calitate de Autoritate de Implementare. In cadrul proiectului s-au reabilitat 7 rezervoare de stocare a apei in Zalau si Simleu Silvaniei, precum si statiile de pompare din Jibou si Simleu Silvaniei. De altfel, in toate cele 4 orase ale judetului au fost instalate sisteme de monitorizare.

Din valoarea totala a proiectului, fondurile PHARE au reprezentat 5 milioane de euro, iar fondurile de la bugetul national au fost in valoare de aproape 1,8 milioane de euro. Beneficiarul proiectului este Asociatia Regionala pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa.

Scopul proiectului a fost imbunatatirea calitatii apei si a capacitatii de asigurare a sistemului de distributie si transport a apei potabile in orasele Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei. Astfel, s-au inlocuit peste 51,6 km de conducte din cadrul sistemului de distributie, inclusiv 180 de vane si 272 de hidranti, au fost construite 1.289 de bransamente pentru consumatorii privati, s-au reabilitat aproximativ 1.850 de bransamente existente si s-au instalat 3.898 de contoare de apa pentru consumatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »