Proiect de modernizare a administratiei publice, castigat de comuna Rus

Magazin Salajean 6 decembrie 2007 0

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a lansat un proiect ce vizeaza modernizarea administratiei publice locale, sub denumirea Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local programul Phare RO 2005/017-553.01.03.05.01 si programul Phare RO 2006/018-147.01.03.02.03. Potrivit Institutiei Prefectului Salaj, in cadrul acestui proiect de finantare, judetul Salaj a depus 26 de proiecte. Dintre acestea, proiectul inaintat de comuna Rus – la care Institutia Prefectului este partener – a fost desemnat castigator. Obiectivul proiectului este dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunitatilor rurale din microregiunea Vaii Somesului, din judetul Salaj, pentru accesarea in viitor a fondurilor europene. Grupul tinta al proiectului il constituie locuitorii zonei Valea Somesului, mai precis cei care locuiesc in Babeni, Lozna, Letca, Ileanda, Gilgau, Zalha si Poiana Blenchii.

Activitatile principale specificate in acest proiect sunt: constituirea asociatiei de dezvoltare comunitara a Vaii Somesului si dotarea sediului acesteia cu echipament de tehnica de calcul, mobilier si birotica, formarea agentiilor de dezvoltare comunitara – avand ca scop facilitarea intocmirii strategiilor de dezvoltare locala si microregionala.

Alaturi de Primaria comunei Rus si Institutia Prefectului Judetului Salaj, alte noua consilii locale de pe Valea Somesului sunt parteneri in acest proiect. Suma obtinuta prin proiectul mentionat este in valoare de 87.480 euro, totalizand astfel 90 la suta din costul total al proiectului, diferenta fiind asigurata din fonduri provenind din bugetul propriu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »