Programul Rabla- in pas de melc

Magazin Salajean 7 septembrie 2007 0

Programul Rabla- in pas de melc

Administratia Fondului pentru Mediu a aprobat lista comerciantilor de autoturisme autorizati pentru a face parte din a doua etapa a programului Rabla pe 2007.

Desi noua etapa a programului Rabla a inceput, pe raza judetului Salaj, nu se va putea cumpara nici o masina, asta in condintiile in care societatii Automobile Service SA Zalau nu i-au fost repartizate autovehicule marca Dacia Logan.

Dupa prima etapa a programului care s-a incheiat in data de 31 august, aproximativ 2.049 de autoturisme au ramas nedistribuite, urmand a fi puse in vanzare de 45 de producatori, importatori sau distribuitori avizati in cea de-a doua etapa.

Administratia Fondului de Mediu a distribuit dealerilor Opel 171 de masini. Aproximativ 170 de autoturisme au fost repartizate importatorului Porsche Romania, Daewo, Citroen, Ford, Mitsubishi, Renaul si Chevrolet. Pentru Fiat si Hyundai sunt puse la dispozitie 169 de unitati, in timp ce pentru Peugeot 168. Cel mai mic numar de unitati le-au fost repartizate marcilor Mercedes si Lada, sapte, respectiv cinci.

Beneficiarii acestui program sunt persoanele fizice proprietare sau mostenitoare ale unui autoturism inmatriculat in Romania si aflat in stare de functionare, mai vechi de 12 ani. Proprietarii vor radia masina veche si pe baza certificatelor de radiere si de distrugere a autoturismului vor primi o suma de casare de 3.000 de lei, pe care o pot constitui avans la cumpararea unui autoturism nou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »