Programul Rabla demareaza la sfarsitul lunii aprilie

Magazin Salajean 27 martie 2007 0

Programul Rabla demareaza la sfarsitul lunii aprilie

Veste buna pentru proprietarii de rable din Salaj, care si in acest an vor putea sa beneficieze de programul de innoire a parcului auto prin Ministerul Mediului, care a alocat pentru 2007 aproape 50 de milioane de lei, ceea ce inseamna ca 16.500 de proprietari de vehicule cu varsta egala sau mai mare de 12 ani, vor putea beneficia de prima de casare pentru a cumpara o masina mai noua.

Instructiunile privind derularea programului de innoire a parcului national auto au fost deja publicate in Monitorul Oficial, iar producatorii interesati au la dispozitie 15 zile sa se inscrie in program. Urmeaza o perioada de 10 zile de analize a cererilor producatorilor, dupa care lista acestora va fi publicata pe pagina de Internet a Administratiei Fondului pentru Mediu. Asta inseamna ca cetatenii interesati vor putea sa se inscrie in program pe undeva pe la sfarsitul lunii aprilie.

In acest an, programul de innoire a parcului auto se va desfasura in 3 etape. Prima se va incheia la 31 august, cea de a doua se va derula in perioada 1 septembrie – 12 noiembrie, iar ultima etapa, in intervalul de timp 13 noiembrie – 12 decembrie.

Cel care va dori sa-si schimba autoturismul mai vechi de 12 ani va trebui, in primul rand, sa prezinte o masina in stare de functionare. Apoi va trebui sa se inscrie pe lista unui producator aprobat, de la care sa primeasca o nota de acceptare. Proprietarul rablei va preda apoi autoturismul uzat la un agent economic autorizat (in cazul Salajului acestia sunt Remat SA Salaj, Mivas Trans Corporation SRL Zalau si Balti Dob SRL Zalau), de la care va otine un certificat de distrugere a masinii uzate. Urmeaza apoi radierea autoturismului vechi si achizitionarea unuia nou, de la producatorul validat.

Proprietarul masinii uzate trebuie sa stie ca el nu va primi in mana banii, respectiv 30 de milioane de lei, ci aceasta suma va constitui avansul pentru noua masina.

Cei care doresc sa beneficieze de prima de casare trebuie sa aleaga un producator sau importator din lista ce va fi publicata pe web-site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu – www.afm.ro, iar valabilitatea notei de acceptare primite de la producator dureaza 30 de zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »