Prognoza favorabila: mai multi salajeni incadrati in munca, anul acesta

Magazin Salajean 26 ianuarie 2012 0

Prognoza favorabila: mai multi salajeni incadrati in munca, anul acestaNumarul angajatilor salajeni va creste in cursul acestui an, potrivit unui studiu intocmit de Econtext.ro. Acelasi trend ascendent privind numarul salariatilor este prognozat pentru toate judetele tarii, cu mici exceptii. Prin urmare, in ciuda faptului ca rata somajului se mentine la cote ridicate iar locurile de munca sunt la mare cautare, se asteapta ca romanii sa semneze mai multe contracte de angajare in 2012.

Conform studiului mentionat, in acest an numarul salariatilor va creste in toate judetele tarii, comparativ cu anul precedent, exceptand judetele Harghita si Vaslui, unde forta de munca va stagna. Pentru realizarea analizei s-a luat in vedere gradul procentual de crestere al numarului angajatilor de anul trecut si prognozele pentru anul in curs. Surprinzator, Salajul detine o pozitie destul de buna in acest clasament, cu o crestere prognozata la 0,72 la suta anul acesta. Si anume, daca anul trecut erau 41.900 de angajati, in cursul acestui an, vor semna documentele de angajare inca 300 de salajeni.

Prima pozitie in clasamentul privind cresterea fortei de munca este detinuta de Ilfov. Daca anul trecut erau angajati 105.800 de ilfoveni, anul acesta se asteapta o crestere de pana la 109.600 de persoane angajate. Procentual, avansul va fi de 3,6 la suta. Dupa cum era de asteptat, bucurestenii urmeaza in lista cu o crestere a fortei de munca de 2,5 procente. A treia pozitie este detinuta de timisoreni, pentru care anul acesta va insemna un surplus de 3.000 de muncitori fata de anul trecut, si de aradeni, unde cresterea ajunge la 1,13 la suta (un plus 1.200 de angajati). Acestea sunt singurele judete unde cresterea numarului de salariati depaseste 1 la suta. Pe de alta parte, important este de retinut ca prognozele nu intrevad nicio scadere a numarului de angajati. Acest lucru denota faptul ca rata somajului nu va creste, din contra, va inregistra un trend descendent. Datele cuprind estimarile realizate de Comisia Nationala de Prognoza.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »