Profesorii vor primi vaccinuri contra virusului AH1N1

Magazin Salajean 11 decembrie 2009 0

Profesorii vor primi vaccinuri contra virusului AH1N1Dupa nemultumirile legate de neacordarea majorarilor salariale ale profesorilor, promise prin lege, si impunerea unor zile libere neplatite tocmai in preajma sarbatorilor de iarna, sindicalistii din invatamant au primit, intr-un final, si un raspuns favorabil: salariatii din invatamant vor primi gratuit vaccinul contra virusului pandemic AH1N1.

La data de 24 noiembrie, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) solicita Ministerului Educatiei vaccinuri contra gripei porcine, cu specificatiile urmatoare: avand in vedere cresterea numarului de imbolnaviri in randul populatiei din Romania cu virusul gripei AH1N1 si riscul ridicat determinat de contactul zilnic cu un numar mare de elevi, FSLI solicita vaccinarea de urgenta a tuturor salariatilor din invatamant.

Ca urmare, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) au dat curs acestei cereri, hotararea luata fiind data in cadrul unei videoconferinte de miercuri, 8 decembrie, la care au fost solicitati sa participe toti inspectorii scolari generali din tara. Si anume, profesorii care doresc sa se vaccineze impotriva gripei AH1N1 au la dispozitie aceasta posibilitate, numarul de doze asigurat de Ministerul Sanatatii permitand vaccinarea tuturor cadrelor didactice.

Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a comunicat, ieri, faptul ca MECI solicita sprijinul tuturor inspectoratelor scolare in desfasurarea unei bune colaborari cu medicii, in vederea derularii in conditii optime a campaniilor de vaccinare impotriva gripei AH1N1, precum si a infectiei cu papiloma-virus (HPV). La nivelul judetului Salaj predau in scoli si gradinite aproximativ 3.500 de cadre didactice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »