Produsele traditionale din Salaj, comercializate in piete volante si supermarketuri

Magazin Salajean 7 iulie 2010 0

Produsele traditionale din Salaj, comercializate in piete volante si supermarketuriMunicipalitatea si reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj vor sa amenajaze doua piete volante in cartierele Zalaului. Pentru acest proiect au fost luate in calcul trei posibile locatii – Bradet, Porolissum si Dumbrava Nord, o decizie urmand sa fie luata dupa ce se va constata daca spatiile presupun conditii propice desfasurarii activitatii, respectiv alimentare cu apa, canalizare, electricitate.

In viitoarele piete vor fi comercializate numai produse traditionale. In fiecare sambata, aceste produse pot fi achizitionate din cadrul pietei volante amenajate pe platoul din fata Prefecturii, urmand ca intr-o alta zi a saptamanii, ele sa fie expuse in viitoarea piata din Bradet, iar intr-o alta zi, in Dumbrava sau Porolissum, a explicat Mircea Martin, directorul DSVSA Salaj. Acesta a precizat ca in piete vor avea acces numai producatorii salajeni, carora li se va oferi, astfel, ocazia de a-si comercializa produsele. La randul lor, zalauanii vor avea acces la produsele traditionale de calitate foarte buna, la preturi fara adaos comercial.

Standuri speciale pentru produse

Incepand din aceasta luna, zalauanii vor putea gasi pe rafturile din marile magazine produse precum: cas in saramura Almas, branza de burduf Bodia, spata rulata si afumata Cordis, moietic sau pestisor de porc afumat. In total, 43 de produse traditionale din lapte si carne, toate fabricate pe meleaguri salajene. Dupa cum sustine Martin, discutiile dintre reprezentantii produ-catorilor locali si cei ai lanturilor de magazine sunt intr-un stadiu foarte avansat: Producatorii trebuie sa-si prezinte documentatia, iar apoi, cele doua parti sa convina asupra aspectelor tehnice. Sper ca toate aceste detalii sa fie rezolvate in decursul lunii iulie.

Daca vom reusi sa punem pe picioare atat proiectul pietelor volante, cat si cel al standurilor cu produse traditionale in marile magazine din Zalau, vom face un pas important in ceea ce priveste o mai buna valorificare la nivel local a produselor atestate, a mai spus directorul DSVSA Salaj.

Salajul numara, in prezent, 115 produse traditionale atestate, de la branzeturi si smantana, la produse din carne ori de panificatie si palinca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »