Produsele japoneze pun în pericol viaţa sălăjenilor!

Magazin Salajean 14 aprilie 2011 0

Produsele japoneze pun în pericol viaţa sălăjenilor!

Produsele alimentare din Japonia pot pune în pericol sănătatea sălăjenilor, având în vedere că nivelul de radioactivitate din ele este mare. Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj vor stabili, prin controale amănunţite, dacă se impune retragerea de la comercializare a unor astfel de produse al căror consum nu este sigur pentru populaţie.

Catastrofele înregistrate în ultima perioadă în Japonia îşi pot lăsa amprenta chiar şi la mii de kilometri, în ceea ce priveşte starea de sănătate a oamenilor. Asta, din cauza nivelului crescut de radioactivitate care ar putea caracteriza produsele alimentare de origine niponă.

Direcţia Generală Sănătate şi Consumatori – DG SANCO din cadrul Comisiei Europene a recomandat tuturor autorităţilor specializate din statele membre să efectueze analiza nivelului de radioactivitate la hrana pentru animale şi la produsele alimentare de origine vegetală şi animală importate din Japonia. La fel ca în alte judeţe din România, reprezentanţii DSVSA ţin sub observaţie intrările de produse alimentare, pentru a le identifica în cel mai scurt timp posibil pe cele care ar pune populaţia judeţului în pericol.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »