Produsele de sarbatori, in atentia inspectorilor sanitari

Magazin Salajean 23 decembrie 2009 0

Produsele de sarbatori, in atentia inspectorilor sanitari Inca de la inceput lunii, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare au dat startul controalelor in supermarket-urile, in marile magazine si chiar in pietele agroalimentare din judetul Salaj, vizand, in special, produsele specifice sarbatorilor de iarna. In aceasta saptamana insa, in febra cumparaturilor pentru o masa imbelsugata de sarbatori, inspectorii si-au intensificat activitatea de control.

Astfel, in perioada 18-22 decembrie, au fost inspectate 17 unitati de alimentatie publica din judet. In cadrul controalelor s-a urmarit daca agentii comerciali respecta prevederile legale si normele sanitar-veterinare privind producerea, transportul si comercializarea produselor de origine animala, a produselor de panificatie, precum si a celor de patiserie si cofetarie.

S-au verificat 11,7 tone de carne si produse din carne, aproximativ noua tone de lapte si produse lactate, 224.800 de oua si 17,8 de tone de citrice. In urma acestor controale au fost confiscate in total 21,8 kilograme de produse, s-au acordat trei amenzi in valoare totala de 4.600 de lei, precum si trei avertismente, ne-a declarat Virgil Turcas, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj.

Si comisarii pentru protectia consumatorilor verifica, in aceasta perioada, in reteaua comerciala, calitatea produselor specifice sarbatorilor de iarna, a modului de comercializare, etichetare si informare a consumatorilor.

De asemenea, unitatile de alimentatie publica si alte locatii publice unde se vor organiza petreceri vor fi controlate in amanunt in ceea ce priveste respectarea normelor de transport, depozitare si comercializare a produselor alimentare si conditiile igienico-sanitare, dar si a normelor de prevenire si stingere a incendiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »