Produse cu deficiente, retrase din comert

Magazin Salajean 28 noiembrie 2007 0

Produse cu deficiente, retrase din comert

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj a desfasurat, in perioada 1-22 noiembrie, o serie de controale cu privire la modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a produselor. Potrivit inspectorului sef adjunct al OJPC Salaj, Dorina Rednic, inspectorii au vizat calitatea produselor, incadrarea lor in data durabilitatii minimale stabilite de producator, respectarea normelor de transport, depozitare si comercializare impuse de acestia, precum si modul in care consumatorii sunt informati cu privire la ce cumpara.

Cu toate ca nu au fost depistate produse expirate, inspectorii au gasit la unitatile verificate deficiente multiple, iar lipsa etichetelor, neafisarea preturilor si pe unitatea de masura sau nerespectarea normelor de depozitare sunt doar cateva dintre ele.

In cifre, situatia arata ca mai mult de o treime din cantitatea de produse luate la control prezentau abateri de la prevederile legale. Ca urmare, dupa ce au gasit cu deficiente 76,1 kilograme de produse, in valoare de aproximativ 1.500 de lei, inspectorii OJPC Salaj au aplicat sapte avertismente si o amenda contraventionala in valoare de 1.000 de lei. De asemenea, produsele cu deficiente au fost retrase de la comercializare pana la remedierea situatiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »