Produse cosmetice expirate: Unii comercianti salajeni pun profitul mai presus de sanatatea copiilor

Magazin Salajean 19 martie 2010 0

Produse cosmetice expirate: Unii comercianti salajeni pun profitul mai presus de sanatatea copiilor

Controalele desfasurate in prima sapamana a lunii martie, de catre comisarii de la Protectia Consumatorilor Salaj, au scos la iveala faptul ca in unele magazine din judet se vand produse cosmetice pentru copii, expirate. Dupa cum ne-a declarat directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Salaj, Claudiu Silaghi, in perioada 1-8 martie au fost controlati sapte operatori economici din judet, daca respecta prevederile legale la comercializarea produselor cosmetice pentru copii.

La trei dintre operatorii verificati au fost depistate, expuse la vanzare, produse cu termenul de valabilitate depasit in valoare de 327 de lei, precum si produse care nu aveau tradusa eticheta in limba romana, in valoare de 119 lei. Pentru abaterile constatate, s-au aplicat doua avertismente si trei amenzi (operatorilor care comercializau produse expirate) in valoare totala de 9.000 de lei, ne-a declarat Claudiu Silaghi. Ca masuri, comisarii au dispus oprirea definitiva de la comercializare a produselor cosmetice expirate si oprirea temporara de la comercializare, pana la remedierea deficientelor, a produselor fara traducere.

Potrivit specialistilor in dermatologie, produsele cosmetice expirate dezvolta microorganismele care pot duce la aparitia iritatiilor, a conjunctivitelor si a herpesului. Cu cat produsele cosmetice stau mai mult in trusa, cu atat mai multe bacterii se infiltreaza in ele. Astfel, microbii intra in contact cu pielea si exista riscul aparitiei iritatiilor si a infectiilor. Spre exemplu, un ruj expirat poate duce la uscarea si iritarea buzelor, aparitia basicilor ori la aparitia senzatiei de arsura sau mancarime.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »