Producatorii de lapte trebuie sa depuna declaratiile anuale

Magazin Salajean 2 aprilie 2009 0

Producatorii de lapte trebuie sa depuna declaratiile anuale

Producatorii de lapte au intrat in linie dreapta in ceea ce priveste depunerea declaratiilor anuale privind vanzarile, respectiv livrarile realizate in anul de cota 2008-2009, termenul pe care trebuie sa il respecte fiind data de 14 mai. In cazul in care il vor depasi, fermierii vor trebui sa suporte penalizari de 0,01 la suta si li se va interzice comercializarea laptelui, prin retragerea cotei. Declaratiile respective trebuie depuse la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj, anul de cota incheindu-se in 31 martie 2009.

Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului. In functie de cota detinuta, Caietul fermierului este de doua tipuri: tip A (pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 de kilograme) si tip B (pentru o cantitate mai mica de 5.000 de kilograme). Fermierii care detin cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu au comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota.

Si cumparatorii trebuie sa respecte termenul de 14 mai 2009 si sa depuna, la APIA Salaj, declaratia anuala privind cantitatea de lapte livrata in anul de cota 2008/2009. Pentru fiecare zi calendaristica de intarziere dupa termenul convenit la nivel national, se vor calcula penalizari de 0,01 la suta din cantitatea alocata pentru vanzari directe, respectiv pentru livrari.

Reamintim ca sistemul cotelor a fost aplicat prima data in Romania in anul 2007-2008, iar cantitatea alocata la nivel national nu a fost depasita, astfel ca Romania nu a platit taxe de supraproductie. Aceste taxe sunt percepute in cazul in care un stat membru depaseste cota nationala, mai exact, fermierilor care au produs peste cota li se percepe o taxa de 278,3 euro pe tona.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »