Producatorii de lapte pot solicita acordarea cotelor din rezerva nationala

Magazin Salajean 28 aprilie 2010 0

Producatorii de lapte pot solicita acordarea cotelor din rezerva nationalaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj reaminteste producatorilor de lapte ca pot solicita, pana la data de 30 aprilie, acordarea cotelor din rezerva nationala.

Potrivit Ordinului 83/2009, cantitatea minima care poate fi solicitata din rezerva este de 10.000 de kilograme cota, iar cantitatea maxima este de 1.200.000 de kilograme cota. Cererile pentru atribuirea de cota din rezerva nationala pot fi depuse de catre producatorii de lapte care si-au marit capacitatea de productie in exploatatie, dovedita prin depasirea cotei disponibile in anul precedent de cota, respectiv de catre producatorii care isi incep activitatea in timpul anului de cota si comercializeaza lapte pe piata, se arata intr-un comunicat de presa al APIA Salaj.

Criteriile de acordare a cotelor din Rezerva Nationala sunt: depasirea cotei individuale de lapte si inceperea activitatii de comercializare a laptelui in timpul anului de cota; detinerea unui efectiv de cel putin 10 capete vaci de lapte la sfarsitul anului de cota la data solicitarii; absolvirea unui curs de pregatire profesionala in domeniul cresterii vacilor de lapte si al organizarii pietei laptelui in Uniunea Europeana prin sistemul cotelor de lapte.

APIA Salaj face precizarea ca producatorul de lapte care in anul de cota precedent distribuirii din rezerva nationala a vandut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cota de lapte altui producator nu beneficiaza de cota din rezerva nationala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »