Procurorii salajeni infunda un consilier din Ministerul Finantelor

Magazin Salajean 25 februarie 2008 0

Procurorii salajeni infunda un consilier din Ministerul FinantelorParchetul de pe langa Tribunalul Salaj a dispus trimiterea in judecata a unui consilier din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, sub acuzatia ca ar fi pretins si primit sume de bani pentru trafic de influenta, de la un om de afaceri din Zalau. Cazul implica nume cunoscute in mediul salajean, dar si promisiuni facute de consilierul inculpat ca va interveni pe langa membrii Comisiei Centrale a Monopolului de Stat care functioneaza in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, in vederea obtinerii licentei anuale pentru jocuri de noroc.

Potrivit datelor din dosarul 638/2007, intocmit de Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, in februarie 2006 a fost inregistrat un proces-verbal de sesizare din oficiu, din care a rezultat faptul ca Dumitru Ianchis, in calitate de consilier in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, a pretins si primit sume de bani de la administratorii unor societati comerciale, in schimbul promisiunii de a interveni pe langa membrii Comisiei Centrale a Monopolului de Stat care functioneaza in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, in vederea obtinerii licentei anuale pentru jocuri de noroc.

Dumitru Ianchis, actual consilier in Ministerul Finantelor, a fost in trecut arbitru de handbal si are origini salajene. In ceea ce-l priveste pe omul de afaceri caruia i s-au solicitat sumele de bani, acesta este nimeni altul decat Petru Buboi, patronul catorva baruri din Zalau, a strandului si, mai nou, a unui ziar local.

Cercetarile in acest caz s-au extins odata cu inaintarea dosarului la D.N.A. Cluj si ca urmare a denuntului formulat de catre Petru Buboi. Astfel, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Salaj au descoperit ca Buboi i-a trimis lui Dumitru Ianchis suma de 2.000 de lei prin mandate postale on-line, in doua transe. Odata ajunsi in Bucuresti, banii au fost ridicati personal de catre inculpat de la un oficiu postal.

La jumatatea anului trecut (12 iunie, n.r.), D.N.A. Cluj si-a declinat competenta in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. Procurorul desemnat din cadrul institutiei salajene a intocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea in judecata a inculpatului pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art. 257 alin. 1 Cod penal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »