Procurorii iau atitudine in cazul vamesului acuzat de luare de mita

Magazin Salajean 20 iulie 2007 0

Procurorii iau atitudine in cazul vamesului acuzat de luare de mita

Dupa cum v-am informat in numarul nostru de ieri (joi – n.r) Tribunalul Salaj a emis miercuri, 18 iulie, un mandat de arestare pe 21 de zile pe numele lui Ioan Radu Bothaza, inspector la Directia Regionala Vamala Cluj, care este acuzat de savarsirea infractiunii de luare de mita.

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj, impreuna cu Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, a organizat ieri o conferinta de presa pentru a oferi mai multe detalii referitor la acest caz. Procurorul Angela Balas a declarat ca, in data de 17 iulie 2007, in baza unor date primite la Tribunalul Salaj, o echipa formata dintr-un procuror si un ofiter din cadrul IPJ Salaj au efectuat o actiune de prindere in flagrant a doua persoane care si-au declinat calitatea de controlor vamal, solicitand unui asociat al unei firme de leasing 10 la suta dintr-un prejudiciu presupus cauzat de societatea acestuia. Procurorul a subliniat faptul ca s-a trecut la organizarea flagrantului si nu la sesizarea Parchetului DNA Cluj, deoarece se putea ca acele persoane sa nu aiba calitatea de controlor vamal, in acest fel cazul fiind de competenta Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj si nu al DNA Cluj.

Au fost identificate doua persoane intr-un autoturism de serviciu al Directiei Regionale Vamale Bihor, care au luat mita de la asociatul acelei firme de leasing, in cuantum de 1.000 de euro. Dupa au fost identificate cele doua persoane (B. I. R si A. R.) s-a trecut la contactarea Directiei Nationale Anticoruptie Cluj si declinarea cauzei in favoarea acestora pentru solutionarea competenta a acestuia, a spus procurorul Balas. DNA Cluj a prezentat cazul, in cursul zilei de ieri, la Tribunalul Salaj, cu propunerea de arestare preventiva pentru una din cele doua persoane, respectiv a lui Ioan Radu Bothaza. S-a luat masura arestarii preventive pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma agravanta, cu atat mai mult cu cat Bothaza detinea functia de controlor vamal. Cauza este mult mai complexa, intrucat sunt implicate si alte persoane, cercetarile continuand si in momentul de fata, a conchis procurorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »