Probleme la reabilitarea drumului Zalau – Rastoci

Mihaela Moldovan 2 august 2012 1
Probleme la reabilitarea drumului Zalau – Rastoci

O serie de probleme apărute în proiectul de reabilitare a drumului 1H, tronsonul Zalău – Răstoci, impun autorităţilor sălăjene găsirea unei soluţii în cel mai scurt timp posibil. Dificultăţile întâmpinate de constructorul Pa&Co ţin de faptul că la podeţele executate pe drumul respectiv, scurgerea şi eliminarea apei spre emisar nu se poate realiza din cauză că şanţurile ori canalul de colectare sunt colmatate sau au fost desfiinţate. Ca urmare, firma constructoare a cerut implicarea autorităţilor locale în vederea identificării canalelor şi şanţurilor din afara amprizei (fâşia de teren pe care se află/construieşte carosabilul, n.r.) drumului în localităţile Crişeni, Mirşid, Jibou, Surduc, Băbeni, Letca şi Ileanda. De asemenea, a fost solicitată amenajarea, decolmatarea şi întreţinerea curentă a canalelor cu pricina.
O altă problemă semnalată de firma constructoare este faptul că localnicii elimină apa menajeră din gospodării direct în şanţurile executate conform proiectului de reabilitare. În plus, stadiul de realizare a investiţiei este de doar 54 la sută, lucrările fiind încetinite din cauza necesităţii relocării utilităţilor în cazul cărora situaţia din teren nu corespunde Proiectului de reabilitare şi avizelor.
Pentru rezolvarea tuturor problemelor anterior menţionate, la sediul Primăriei Jibou va avea loc, luni, o întâlnire de lucru, în care va fi evaluată situaţia drumului respectiv. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Sălaj, Oana Ciobanu, la această şedinţă vor participa toate entităţile abilitate pentru a soluţiona problemele apărute pe acest sector de drum.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. qwerty 3 august 2012 at 10:42 - Reply

    rezolva Prefectura prin Sandor Ioan toate problemele de pe traseul drumulu. cel mai competent barbat.

Lasa un Raspuns »