Probleme la blocul ANL in care stau sinistratii din E24

Magazin Salajean 15 ianuarie 2008 0

Familiile din fostul bloc E24 din Zalau nu au scapat de probleme nici dupa ce s-au mutat in imobilul ANL pe care l-au pus la dispozitie autoritatile locale. La sfarsitul saptamanii trecute, un niplu de la conducta ce alimenteaza blocul cu apa s-a rupt, cauzand pierderi de lichid. Cu toate ca incidentul s-a produs sambata seara, iar cele 19 familii au cerut ajutor de la autoritati, problema nu este nici acum rezolvata.

Radu Garbovan, presedintele asociatiei de proprietari in care s-au constituit cele 19 familii de sinistrati, ne-a declarat ca a sesizat autoritatile inca din seara in care a gasit probleme la conducta de apa. Locatarilor le-a fost trimis, insa, abia sambata un instalator, care nu a reusit decat sa stranga niplul care a cedat. In continuare, oamenii au incercat sa solicite Primariei Zalau ajutor, dar au fost indreptati mereu spre Directia de Patrimoniu. De la aceasta Directie a urmat o alta serie de promisiuni, ca la blocul ANL se va trimite un instalator care sa remedieze situatia. Suntem ingrijorati, din cauza ca aceasta conducta se afla in apropierea centralei care asigura incalzirea la nivel de bloc. Am mai sarit o data in aer, nu vrem sa se repete necazul. Suntem disperati, vad ca, orice am face, primim doar promisiuni, a spus Radu Garbovan

Acesta a mai spus ca o alta mare nemultumire a familiilor ce au locuit pana in septembrie in fostul bloc E24 este aceea ca, de cand s-au mutat in casa noua, consumul de gaz metan si de curent este peste masura. Centrala de care scriam mai sus a consumat, in doar o luna si jumatate, peste 7.000 de metri cubi de gaz si peste 2.000 de kilowati, ceea ce este enorm. Oamenii se asteapta la facturi astronomice si vor sa renunte la centrala cu pricina cat de curand.

In acelasi context al problemor casnice se numara si demisia pe care le-a anuntat-o administratorul angajat de asociatia de proprietari. Satul de situatiile dificile care nu mai iau sfarsit, acesta a spus ca pleaca, desi semnase contractul de prestari servicii cu locatarii abia la inceputul lunii decembrie.

Referitor la aceasta situatie, primarul Radu Capilnasiu ne-a declarat ca blocul ANL a fost solutia gasita de autoritati pentru familiile din E24, iar lucrurile marunte ar trebui rezolvate de asociatia de proprietari. Important este ca familiile au locuinte. Noi ne-am bucurat ca am avut blocul ANL ca sa il putem da in folosinta acestor familii. Acestea sunt posibilitatile. Sigur ca mai apar nemultumiri din cauza consumului de curent, din cate mi-au spus, dar acestea sunt lucruri care ar trebui rezolvate de locatari, impreuna cu administratorul pe care il au, a spus primarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »