Probleme la acordarea indemnizatiei de maternitate

Magazin Salajean 28 septembrie 2007 0

Cu toate ca au semnat o declaratie pe propria raspundere prin care se obliga in scris sa anunte Primaria ca si-au reluat activitatea in munca, unii parinti beneficiari ai indemnizatiei pentru cresterea copilului omit sa faca acest lucru, cauzand astfel debite insemnate bugetului de stat. Nu putini sunt aceia care uita de angajamentul luat si continua sa primeasca indemnizatia pentru cresterea copilului chiar daca realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Cazurile acestea sunt, mai devreme sau mai tarziu descoperite, iar banii sunt recuperati din stimulentul lunar de 100 de lei la care parintele ce realizeaza venituri impozabile este indreptatit.

In aceste conditii, conducerea Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj recomanda parintilor aflati in situatia mai sus descrisa sa-si respecte angajamentul luat la inceputul perioadei de acordare a indemnizatiei de maternitate/paternitate in vederea evitarii crearii de debite la (DMPS) Salaj.

Mentionam ca, potrivit OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului aprobata prin legea nr. 7/2007, persoanele care au realizat venituri impozabile timp de 12 luni inaintea nasterii copiilor, beneficiaza de concediu si o indemnizatie lunara de 600 lei timp de doi ani. In acelasi timp, potrivit legii, daca parintele realizeaza in perioada primilor doi ani ai copilului venituri impozabile va primi doar stimulentul lunar in valoare de 100 de lei. Plata celor 600 de lei se va suspenda.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »