Probleme cu inchiderea gropii de gunoi a Simleului

Magazin Salajean 1 septembrie 2008 0

Probleme cu inchiderea gropii de gunoi a SimleuluiAutoritatile locale din Simleu Silvaniei spun ca vor fi nevoite sa amane termenul de inchidere a gropii de gunoi a orasului, stabilit pentru 2009, din cauza lipsei fondurilor. Primaria a solicitat de la Guvern, inca din octombrie 2007, 700.000 de lei pentru inchiderea deponiei, dar nici acum nu s-a primit un raspuns in acest sens de la Ministerul Mediului. Primarul Septimiu Turcas ne-a declarat ca, in lipsa sprijinului financiar de la Bucuresti, nu exista o alta cale prin care groapa de gunoi sa fie inchisa, din cauza ca suma de 700.000 de lei necesara este foarte mare pentru ca administratia orasului sa si-o poata permite din bugetul local. Am solicitat de la Guvern 700.000 de lei, aceasta fiind suma estimata a fi necesara pentru inchiderea gropii de gunoi, dar nu am primit nici un raspuns pana acum. Este o suma foarte mare, in conditiile in care veniturile proprii ale Primariei sunt de doar 5 milioane de lei. Daca am aloca acesti bani din bugetul local, ar insemna sa cheltuim jumatate din banii de la capitolul Investitii pentru un an intreg, a spus primarul Turcas.

Orasul Simleu Silvaniei este primul din Salaj care trebuie sa isi inchida actuala deponie si sa gaseasca alt loc de depozitare a deseurilor. Asta intrucat deponia se afla chiar langa Balta Cehei, declarata rezervatie naturala pentru ca adaposteste specii de pasari acvatice protejate prin Conventii Internationale.

Pe de alta parte, Aurica Grec, directorul Agentiei de Protectie a Mediului Salaj, spune ca nici nu se pune problema in nerespectarea termenului de inchidere a gropii de gunoi din Simleu Silvaniei, acesta fiind impus de respectarea legislatiei de mediu a Uniunii Europene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »