Problema resursei umane, tratata cu indiferenta de ministere

Magazin Salajean 28 martie 2007 0

Consiliul de Dezvoltare Regionala al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a luat recent hotararea de a se retrage temporar din consortiul regional pentru dezvoltarea resursei umane din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, a declarat presedintele CDR, Tiberiu Marc.

Marc a explicat ca aceasta decizie s-a luat in urma faptului ca Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii nu si-au desemnat reprezentantii in consortiu, tratand astfel cu superficialitate parteneriatul. Ceea ce s-a intamplat este, de fapt, o dovada a nerealizarii descentralizarii, a mai explicat Marc.

ADR N-V este singura agentie din tara care a elaborat un document strategic de programe pentru dezvoltarea resursei umane in regiunea N-V pentru perioada 2007 – 2013, cunoscand ravagiile pe care le face, in ultima vreme, lipsa resursei umane calificate in mai toate domeniile. Avem probleme mari cu resursa umana, dar cand se pune problema sa facem ceva in acest sens, o tratam ca pe o problema secundara, a apreciat Marc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »