Problema poligonului Aghires il aduce pe ministrul Apararii in Zalau

Magazin Salajean 1 aprilie 2010 0

Problema poligonului Aghires il aduce pe ministrul Apararii in Zalau

Institutia Prefectului Judetului Salaj face cunoscut ca, in cursul acestei dimineti, ministrul Apararii Nationale (MApN), Gabriel Oprea, va ajunge in Zalau. Vizita ministrului este legata, in special, de problema poligonului Aghires, obiectiv care, dupa toate probabilitatile, va trece in administrarea Consiliului Local Zalau.

De altfel, in urma cu circa doua saptamani, ministrul Gabriel Oprea a anuntat, oficial, pe site-ul Ministerului, ca Guvernul urmeaza sa promoveze un proiect de hotarare privind transferul imobilului Zalau-Aghires, din proprietatea publica a statului si din administrarea MApN, in administrarea Consiliului Local al Municipiului Zalau, in vederea construirii soselei de centura a municipiului. In acel comunicat se mai arata ca decizia de transferare a fost luata in urma discutiilor purtate de ministrul Gabriel Oprea cu prim-ministrul Emil Boc, cu reprezentantii PDL si UDMR Salaj in Parlament, in cadrul acestor dezbateri analizandu-se modalitatea prin care MApN poate sprijini autoritatile locale pentru realizarea constructiei respective.

In comunicat se specifica faptul ca municipalitatea are datoria sa identifice o alta locatie pentru realizarea unui nou poligon, conform datelor tehnice precizate de catre MApN. Prin prisma functiilor detinute in administratia publica, ministrul apararii nationale Gabriel Oprea cunoaste problemele cu care se confrunta autoritatile locale in realizarea unor proiecte regionale sau locale cu impact social si de interes public si va sprijini intotdeauna, potrivit competentelor, astfel de proiecte, se mai arata in documentul MApN.

In prezent, imobilul, al carui transfer va face obiectul unei hotarari de Guvern, este un poligon omologat pentru executarea tragerilor de lupta cu armamentul greu de infanterie si armamentul de pe masinile de lupta, fiind utilizat atat de structurile MApN, cat si de alte structuri ale sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »