Pro si contra farmacie non-stop in Simleu-Silvaniei

Magazin Salajean 13 ianuarie 2009 0

Pro si contra farmacie non-stop in Simleu-Silvaniei

In momentul actual, orasul Simleu Silvaniei este deservit pe linie farmaceutica de cinci unitati, care pot acoperi nevoile medicale ale celor aproape 18 mii de locuitori. Insa, unii simleuani s-au intrebat de ce nu exista si un punct farmaceutic cu program non-stop, adecvat cerintelor pe timp de noapte. In mare parte, opiniile cetatenilor sustin necesitatea infiintarii unei farmacii cu program non-stop.

Cred ca ar fi indicat sa fie infiintata o farmacie cu program non-stop. Pentru o urgenta noaptea, ai avea unde sa alergi , ne spune Ioana Sas, de 24 de ani. Eleonora Cristea de 34 de ani afirma ca deschiderea unei farmacii cu program si pe timpul noptii ar fi chiar necesara, deoarece a fost nevoita de mai multe ori sa se deplaseze in Zalau, la farmacia clinicii Salvosan, pentru a-si procura medicamentul. Cornel Mag, in varsta de 66 de ani, aduce in completare faptul ca, in afara spitalului unde poti primi primul ajutor, nu ai cui sa te adresezi noaptea pentru un tratament medicamentos mai deosebit, caci pe baza de reteta numai la farmacie se poate cumpara. Nu cred ca o farmacie non-stop ar schimba prea mult situatia pentru Simleu, pentru ca majoritatea cetatenilor isi procura medicamentele prescrise ziua. Nu cred sa alerge cineva noaptea pentru un calmant la farmacie, a concluzionat Tiberiu Pop, de 28 de ani.

Necesitatea unei farmacii cu program non-stop in Simleu cred ca ar depinde de cererea cetatenilor. Probabil ca, pe baza de solicitari adresate Primariei, s-ar putea infiinta o farmacie non-stop, sau farmaciile din oras ar putea presta un program prin rotatie. Totul depinde in final de cererea de acolo, a declarat Lucia Calb, presedintele Colegiului Farmacistilor Salaj.

Inca nu este necesara pentru Simleu deschiderea unei farmacii cu program non-stop. Mai exista si cele doua spitale cu linie de urgenta care pot deservi nevoile bolnavilor pe timp de noapte. Si, in plus, tratamentul acordat acestora este gratuit. De cand nu mai exista o plafonare fixa a solicitarilor din cadrul farmaciilor, iar medicamentele aferente retetelor se pot elibera intr-un timp foarte scurt, un program prelungit sau non-stop ar fi ineficient. Daca ar fi existat cerere pentru o astfel de farmacie, cu siguranta am fi infintat una cu mult timp in urma, ne-a asigurat Maria Chiorean, director al farmaciei Farmatris Simleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »