Pro si contra Basescu

Magazin Salajean 15 februarie 2007 0

Pro si contra Basescu

Clientii de vinerea trecuta de la emisiunea Rotisorul politic de la Radio Transilvania Zalau au fost secretarul general si purtatorul de cuvant al PD Salaj, Lucian Bode si deputatul PSD de Salaj, Filonas Chis. Redau, in aceasta pagina, cateva fragmente din dialogul purtat cu cei doi oameni politici locali.

Initiativa are sanse sa treaca de Parlament

Rep.: Va intreb mai intai daca PSD renunta la actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu?

Filonas Chis: Nu, PSD nu va renunta la aceasta actiune. Actiunea va fi continuata. Documentele juridice sunt finalizate si vreau sa va spun ca vor fi depuse saptamana viitoare la Curtea Constitutionala, probabil chiar luni. Noi apreciem ca este o decizie politica corecta, care, in esenta, urmareste ca seful statului sa fie adus la respectarea prevederilor constitutionale. Din punctul meu de vedere, initiativa legislativa are sanse sa treaca de Parlament. Pe urma, sigur, urmeaza referendumul, pentru care se va stabili un calendar in urmatoarea perioada de timp, in functie, desigur, si de deciziile Curtii Constitutionale si de ceea ce se va intampla la nivelul Parlamentului.

Lucian Bode: Daca imi permiteti, as vrea sa incep interventia mea si raspunsul la intrebarea dvs., cu o analiza facuta de un institut, Oxford Analytical se numeste, o firma internationala de consultanta (

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »